8ος χρόνος, ημέρα 2473η
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Δήμαρχος Ύδρας: Γιατί μήνυσα την Ολλανδή δημοσιογράφο

Δήμαρχος Ύδρας: Γιατί μήνυσα την Ολλανδή δημοσιογράφο
Φωτογραφία Αρχείου
Eurokinissi

«Στην προσωπική της σελίδα στο Facebook φιλοξενεί απόψεις ανθρώπων που αποκαλούν τη χώρα μας φασιστική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, για την Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Εξηγώντας τους λόγους που κατέθεσε μήνυση εναντίον της τόνισε «αρέσκεται στη διαστρέβλωση και παραποίηση στοιχειών για τη δημιουργία ανθελληνικών εντυπώσεων».

«Αν κάποιος ανατρέξει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook θα δει ότι φιλοξενεί απόψεις άλλων ανθρώπων που αποκαλούν τη χώρα μας φασιστική, ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα μεταναστών, και προσφύγων, και τα σχετικά. Επίσης, μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη τον περασμένο Μάρτιο όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο νησί μας και υπήρχε ένα πρόβλημα με πολίτες τρίτων χωρών που δε διέθεταν ΑΜΚΑ, και ο δήμος μας ζήτησε να δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα να επιταχυνθεί η διαδικασία - ώστε αυτοί οι άνθρωποι για να πάρουν προσωπικό ΑΜΚΑ και να εμβολιαστούν μαζί με εμάς - υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, και με διαστρεβλωμένα στοιχεία και απόψεις προκάλεσε δημοσιοποίηση δυσφημιστικών άρθρων στο εξωτερικό με τάση να λέει ότι κάνουμε διακρίσεις κλπ, κάτι που το θεωρώ απαράδεκτο» δήλωσε ο δήμαρχος Ύδρας.

Το πλέον συγκλονιστικό σε συνέντευξή της πριν μερικές μέρες, εξήγησε ο κ. Κουκουδάκης βέβαια τα ανασκεύασε αργότερα, γιατί κατάλαβε πού έχει εστιάσει η μηνυτήρια αναφορά, είπε ότι στην Ύδρα έχουμε ψηφίσει 50% Χρυσή Αυγή. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές, διευκρίνισε ο δήμαρχος, η ΧΑ πήρε μόλις 2,86% δηλαδή 47 ψήφους με τα δεδομένα του μικρού μας εκλογικού σώματος. «Και μόλις άκουσε για τη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος της βγήκε πάλι στον ίδιο σταθμό και το ανακάλεσε και ζήτησε συγγνώμη, όμως απ’ ό,τι φαίνεται αρέσκεται στη διαστρέβλωση και παραποίηση στοιχειών για τη δημιουργία ανθελληνικών εντυπώσεων. Αυτή είναι η αποψή μου».