7ος χρόνος, ημέρα 2186η
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Δήμαρχος Κέρκυρας: Δεν κοινώνησα, έμεινα λίγα λεπτά στον ναό

Δήμαρχος Κέρκυρας: Δεν κοινώνησα, έμεινα λίγα λεπτά στον ναό

Μετά την κατάθεσή της στο πλαίσιο του αυτοφώρου για την παρουσία της στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα την Κυριακή των Βαΐων, η δήμαρχος της πόλης προχώρησε σε δήλωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι έμεινε μόνο για λίγα λεπτά στον ναό εκπροσωπώντας τον δήμο και τήρησε όλες τις αποστάσεις.

Η κα Υδραίου διαψεύδει ότι ήταν παρούσα στη Θεία Λειτουργία και πως μετείχε στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.

Παράλληλα ζητά συγγνώμη από τους συμπολίτες της εάν με την παρουσία της στον ναό εξέπεμψε λάθος μήνυμα και αναφέρει ότι «ξέρω να αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου».

Η κα Υδραίου καλεί τους συμπολίτες της «να συνεχίσουν να πειθαρχούν στις αποφάσεις της πολιτείας και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας».

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση της κας Υδραίου αναφέρει:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, είμαι υποχρεωμένη να αναφερθώ στην πραγματική διάσταση των γεγονότων.

Ο Δήμος θέσπισε την τελετή λιτάνευσης του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Δεν πρόκειται για λειτουργία αλλά για λιτάνευση και δέηση του πολιούχου μας Αγίου Σπυρίδωνος σε ανάμνηση του θαύματος της σωτηρίας του νησιού από την πανώλη το 1630 μ.χ.

Η απόφαση ήταν η λιτάνευση να ακυρωθεί και να πραγματοποιηθεί περιφορά αυστηρά εντός του ναού και όχι γύρω από το ναό για να μην υπάρξει συνάθροιση πιστών.

Στον Ιερό Ναό προσήλθα χωρίς να παραβιάσω θύρες, παρέμεινα τηρώντας όλες τις αποστάσεις για λίγα λεπτά, μόνο για την περιφορά ως εκπρόσωπος όλου του Δήμου και αποχώρησα.

Στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων δεν ήμουν παρούσα και δεν μετείχα της Θείας Κοινωνίας, όπως ψευδώς διαδίδεται.

Καλώ τους συμπολίτες μου να συνεχίσουν να πειθαρχούν στις αποφάσεις της πολιτείας και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Δεν χρειάζομαι και δεν χρησιμοποιώ δικαιολογίες, ξέρω να αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου.

Αν η ενέργειά μου, να βρεθώ στον Ι. Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος για τους συγκεκριμένους λόγους που προανέφερα, προκάλεσε ηθική ή οποιαδήποτε άλλη βλάβη στους συμπολίτες μου ή εξέπεμψα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία, ζητώ συγνώμη.

Από εκεί και πέρα, είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω και την μικροκομματική εκμετάλλευση που επιχειρούν κάποιοι αλλά και τη στοχοποίησή μου. Μιλώντας πάντα με την γλώσσα της αλήθειας και με το έργο μου.

Εύχομαι σε όλους, η Μεγάλη Εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε να ενισχύσει τη δύναμη της πίστης μας και της ελπίδας, να μας οπλίσει όλους με υπομονή και καρτερία για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία».