Δήμαρχος Αν. Σάμου: Η καταστροφή είναι μεγάλη - Πολλά τα ετοιμόρροπα κτίρια

Δήμαρχος Αν. Σάμου: Η καταστροφή είναι μεγάλη - Πολλά τα ετοιμόρροπα κτίρια

Με δραματικούς τόνους περιγράφει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, την κατάσταση που επικρατεί στο νησί του, λίγες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, κάνοντας λόγο για ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Εικόνα πλήρης, ακόμα δεν υπάρχει. Υπάρχουν ολόκληρα τετράγωνα επικίνδυνα και ακόμη δεν ξέρουμε πόσος κόσμος έμεινε χωρίς σπίτι» τονίζει στο GRTimes.gr, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Οι σοβαρές ζημιές που έχουν υποστεί πάρα πολλές οικίες, αλλά και οι διαρκείς μετασεισμοί που σημειώνονται, θα αναγκάσουν τους περισσότερους κατοίκους να διανυκτερεύσουν σε δρόμους, πάρκα και πλατείες. Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες ώρες, ο δήμος Ανατολικής Σάμου συντονίζει τις ενέργειες για να οργανωθούν χώροι καταφυγής για τον κόσμο, χωρίς ακόμα να είναι γνωστό πόσες σκηνές θα χρειαστούν.

Ο δήμαρχος επισημαίνει στον ειδησεογραφικό ιστότοπο πως υπάρχουν πολλά ετοιμόρροπα κτίσματα, αλλά και πολλές καταρρεύσεις σε κατοικημένες περιοχές, ενώ σημαντικές είναι και οι ζημιές σε υποδομές. Μέχρι στιγμής όπως λέει σε ένα γυμναστήριο έπεσε ένας τοίχος, ζημιές εντοπίζονται σε πολλές εκκλησίες και ένα σχολείο έχει «σκιστεί» στη μέση. «Είναι μεγάλη η καταστροφή. Έχουμε πολλά θέματα να αντιμετωπίσουμε» τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Στάντζο, στο νησί αναμένονται από στιγμή σε στιγμή τα κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, βρίσκεται από νωρίς στο νησί, κάνοντας αυτοψίες στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα.

Το «στρατηγείο» της Πολιτικής Προστασίας, έχει στηθεί στο προαύλιο του δημαρχείου Ανατολικής Σάμου και από εκεί θα συντονίζονται όλες οι κινήσεις, για την ανακούφιση των πληγέντων και την αντιμετώπιση της κατάστασης.