8ος χρόνος, ημέρα 2280η
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Δίκη Ψευτογιατρού - Μάρτυρας: Μας απέσπασε συνολικά 136.560 ευρώ

Δίκη Ψευτογιατρού - Μάρτυρας: Μας απέσπασε συνολικά 136.560 ευρώ
Φωτο Αρχείου

Ποσό 136.560 ευρώ απέσπασε συνολικά ο «Dr Kontos» από νιόπαντρο ζευγάρι, υποσχόμενος «πλήρη ίαση» του 46χρονου καρκινοπαθούς συζύγου, σύμφωνα με την κατάθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της χήρας του ασθενούς, ο οποίος υπέκυψε, πλήρως αποδυναμωμένος από τη «θεραπεία» του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση, ο «διακεκριμένος ογκολόγος» που από το 2007 πουλούσε ακριβά τις «ιατρικές του γνώσεις», έλαβε τα τελευταία χρήματα από τη γυναίκα το 2012, μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Η μάρτυρας, μίας από τις πιο παλιές εγκληματικές δράσεις του κατηγορούμενου, κατέθεσε ότι ο θανών διαγνώστηκε το 2007 με καρκίνο του όρχεως, ασθένεια που θεωρείται ιάσιμη σε ποσοστό 95%, όπως κατέθεσε η γυναίκα, η οποία τόνισε πως ο άντρας της επέλεξε να ακολουθήσει τις μεθόδους του «Δόκτορα Κόντου» αντί να χειρουργηθεί άμεσα.

«Ο σύζυγός μου διαγνώσθηκε με συμπαγή καρκινικό όγκο. Οι γιατροί του συνέστησαν να κάνει αφαίρεση, βιοψία και κατόπιν χημειοθεραπεία. Ήμασταν νιόπαντροι, θέλαμε να τεκνοποιήσουμε. Κάποια μέρα μου είπε ότι γνώρισε έναν διάσημο Έλληνα γιατρό που είναι ογκολόγος-νευρολόγος στην Ελβετία. Μίλησε στο τηλέφωνο μαζί του και έκλεισε ραντεβού. Συναντήθηκαν στο ισόγειο στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Ο Κόντος εξέτασε τον σύζυγό μου και του είπε ότι θα του χορηγήσει αγωγή και έτσι δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Μας έφερε στο σπίτι ένα κουτί με σκευάσματα που είχαν απέξω ιδιόχειρες επιγραφές. Έδωσε στον σύζυγό μου και κάποιες συνταγές με διατροφή και κάποια έλαια» ανέφερε στην έναρξη της κατάθεσης της η μάρτυρας.

Η γυναίκα προσδιόρισε το συνολικό ποσό που τους απέσπασε ο «Δόκτορας Κόντος» στα 136.500 ευρώ, το οποίο κατέβαλαν σταδιακά και με διάφορες αιτιολογίες που τους έλεγε ο κατηγορούμενος. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο σύζυγος της είχε λάβει τραπεζικό δάνειο 10.000 ευρώ, το 2007 οπότε του έγινε η διάγνωση, προκειμένου να αγοράσει τα βότανα του ψευτογιατρού.

Στην πορεία και όταν ο σύζυγος της χειροτέρευσε, ο «ογκολόγος» απέσπασε και άλλα χρηματικά ποσά: «Μην ανησυχείς, μας είπε, αν δεν βλέπουμε βελτίωση, θα κάνουμε χειρουργείο λαπαροσκοπικά στην Ελβετία» τους είπε και τους ζήτησε 800 ευρώ για να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια και 15.000 για να κλείσει την κλίνη και να καλύψει το κόστος των φαρμάκων.

Όταν ο ασθενής ετοιμάστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για το χειρουργείο, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο Κόντος του τηλεφώνησε και του είπε ότι ο γιατρός που θα τον χειρουργούσε στην Ελβετία κάνει επίσκεψη στο Άγιον Όρος και μπορεί να τον χειρουργήσει σε κλινική στη Θεσσαλονίκη. «Η επέμβαση αυτή έγινε παρουσία του Dr Kontou. Είδα την τομή» κατέθεσε η γυναίκα η οποία ανέφερε πως μετά το χειρουργείο πλήρωναν ανά τακτά διαστήματα από 1.000 ευρώ για τις «μετεγχειρητικές θεραπείες του Δόκτορα Κόντου». Η μάρτυρας συνέχισε:

«Τα Χριστούγεννα του 2009 λιποθύμησε από την αδυναμία. Κάναμε εξετάσεις και ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις σε πάρα πολλά οστά. Ο σύζυγός μου επικοινώνησε ξανά με τον Κόντο και εκείνος του είπε ότι "δεν είναι σωστές οι εξετάσεις που σου κάνανε, μην τους ακούς θα σε πεθάνουν". Του ζήτησε 30.000 ευρώ για να πάνε στη Γερμανία.

Όμως πριν -του είπε- "πρέπει να ενισχύσουμε τον οργανισμό σου με μια ένεση αρτεμησινίνης" που στοίχιζε 20.000 ευρώ. Ο άντρας μου δανείστηκε τα χρήματα από ένα φίλο του και του τα έδωσε».

Η μάρτυρας ανέφερε ότι έμαθε για τον θάνατο του συζύγου της, ενώ η ίδια βρίσκονταν σε επαγγελματικό ταξίδι. «Ήταν 46 ετών, θα μπορούσε όχι μόνο να ζει αλλά και να έχουμε τεκνοποιήσει… ήμασταν νιόπαντροι. Λες και ήθελε να τον βλέπει να αργοπεθαίνει. Μας έκανε τόσο μεγάλη ζημιά αυτός ο άνθρωπος. Μόλις τον είδα στην τηλεόραση έπαθα σοκ».

Μάλιστα, όπως είπε, το 2012 μετά τον θάνατο του 46χρονου ο κατηγορούμενος της ζήτησε και 3.500 ευρώ, λέγοντας της πως αυτό το χρέος είχε μείνει. «Τι να κάνω, του τα έδωσα» είπε η μάρτυρας.

Την κατάθεση της γυναίκας παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή, κρατώντας μάλιστα και σημειώσεις, ο κατηγορούμενος, ο οποίος έσπευσε να προσφέρει αμέσως βοήθεια στη μάρτυρα σηκώνοντας τον φάκελο που της έπεσε ενώ κατέθετε.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ