7ος χρόνος, ημέρα 2094η
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Die Welt: Καθεστώς φόβου από τον Ερντογάν στη Γερμανία

Die Welt: Καθεστώς φόβου από τον Ερντογάν στη Γερμανία
APimages

Μία νέα διάσταση στο ζήτημα της επιρροής του Ερντογάν στη Γερμανία δίνει ο γνωστός δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ, σε σημερινό άρθρο του με τίτλο «Καθεστώς φόβου από τον Ερντογάν στη Γερμανία».

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle (DW), ο Γιουτζέλ, ο οποίος την εποχή που εργαζόταν ως ανταποκριτής στην Τουρκία, είχε φυλακιστεί χωρίς καν να του απαγγελθούν κατηγορίες, σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα του Βερολίνου:

«Η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ μπορεί να δρα σχεδόν ανενόχλητη. Σύμφωνα με ποικίλα δημοσιεύματα για την ΜΙΤ εργάζονται στη Γερμανία 800 συνεργάτες πλήρους απασχόλησης, καθώς και 6.000 έως 8.000 ανεπίσημοι συνεργάτες. Καμία ξένη μυστική υπηρεσία δεν διαθέτει περισσότερο προσωπικό σε γερμανικό έδαφος και, αντιστρόφως, η ΜΙΤ δεν διαθέτει περισσότερο προσωπικό σε καμία άλλη χώρα εκτός Τουρκίας. (...).

Στους πληρωμένους καταδότες προστίθενται και εκείνοι που «καρφώνουν» οικειοθελώς γείτονες και συναδέλφους, είτε στην ιστοσελίδα της τουρκικής αστυνομίας, είτε με χαρακτηριστική άνεση μέσω App. Αποτέλεσμα: το καθεστώς φόβου του Ερντογάν έχει εξαπλωθεί προ πολλού και στη Γερμανία».