ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Deutsche Welle: Eνώπιον τρίτου κύματος πανδημίας η Ιταλία

Deutsche Welle: Eνώπιον τρίτου κύματος πανδημίας η Ιταλία

Το τρίτο κύμα κορoνοϊού φαίνεται να έχει φτάσει στην Ιταλία με αύξηση των κρουσμάτων από μεταλλαγμένα στελέχη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle (DW). Η κυβέρνηση Ντράγκι προσπαθεί να συντονίσει τους εμβολιασμούς.

Η Ιταλία αλλάζει στρατηγική για να καταφέρει να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα του κορονοϊού, το οποίο αναμένεται να αυξήσει εντυπωσιακά τις μολύνσεις, πιθανώς ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Μάριο Ντράγκι κατάλαβε προφανώς ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουν να εξασφαλισθούν άμεσα περισσότερα εμβόλια, όπως αναφέρεται η DW. Και για το λόγο αυτό, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα La Repubblica, θα χορηγηθεί η πρώτη δόση σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται.

Ουσιαστικά θα χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα που έχουν μπει στα ψυγεία και τα οποία θα έπρεπε να χρησιμεύσουν για την δεύτερη δόση. Πρόκειται περίπου για το 30% των παρτίδων που έχουν παραδοθεί στις διάφορες περιφέρειες. Με τον τρόπο αυτό υπολογίζεται ότι θα μπορέσουν να χορηγηθούν άμεσα δυο εκατομμύρια δόσεις εμβολίου. Σύμφωνα μάλιστα με την La Repubblica η κυβέρνηση της Ρώμης ελπίζει ότι στο μεταξύ δεν θα βρεθεί χωρίς φιάλες, διότι σύντομα αναμένεται η έγκριση για την κυκλοφορία του εμβολίου Johnson&Johnson, το οποίο θα χορηγείται σε μια μόνο δόση.

Βρετανική μετάλλαξη το 35% των κρουσμάτων

Η αλλαγή πορείας πλεύσης οφείλεται στα επιδημιολογικά στοιχεία. Η βρετανική μετάλλαξη εντοπίζεται πλέον στο 35% των κρουσμάτων και σε δυο εβδομάδες οι ειδικοί θεωρούν ότι θα ξεπεράσει το 50%. Στο Μιλάνο μάλιστα το τρίτο κύμα της πανδημίας προβλέπεται σημειωτέον ότι θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου και ότι μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον έναν μήνα.

Κατά συνέπεια επείγει μια νέα, πιο δυναμική αντιμετώπιση της κατάστασης.Σε πολιτικό επίπεδο είναι προφανές πάντως ότι τα αιτήματα της Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι για πλήρη επαναλειτουργία εστιατορίων και άλλων εμπορικών επιχειρήσεων δεν μπορούν να γίνουν δεκτά από τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.Η μόνη χαλάρωση που διαφαίνεται στον ορίζοντα είναι η δυνατότητα επαναλειτουργίας κινηματογράφων και θεάτρων από τα τέλη Μαρτίου. Μόνο όμως σε "κίτρινες περιοχές", με χαμηλά ποσοστά μετάδοσης και με αποκλειστική δυνατότητα κράτησης μέσω διαδικτύου.