Δεύτερη βουλευτής των Δημοκρατικών θετική στον κορονοϊό μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Δεύτερη βουλευτής των Δημοκρατικών θετική στον κορονοϊό μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο
APimages

Η Αμερικανίδα βουλευτής Πραμίλα Τζέιαπαλ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό αφού κλείστηκε μέσα σε μια αίθουσα με Ρεπουμπλικάνους βουλευτές που αρνούνταν να φορέσουν μάσκα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εισβολή υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Η 55χρονη Δημοκρατική βουλευτής από την πολιτεία της Ουάσινγκτον επέπληξε τους Ρεπουμπλικανούς αργά το βράδυ της Δευτέρας, πολλοί εκ των οποίων όχι μόνο αρνούνταν να φορέσουν μάσκα ενώ βρίσκονταν επί πολλές ώρες αποκλεισμένοι μέσα στην αίθουσα, αλλά χλεύαζαν και τους συναδέλφους τους και το προσωπικό όταν τους προσέφεραν μάσκες.

«Υπερβολικά πολλοί Ρεπουμπλικανοί έχουν αρνηθεί να λάβουν στα σοβαρά αυτή την πανδημία και τον ιό και με αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο όλους γύρω τους», ανέφερε η Τζέιαπαλ σε ανακοίνωσή της.

Η Τζέιαπαλ είναι η δεύτερη βουλευτής των Δημοκρατικών που βρέθηκε θετική στον ιό μετά την εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια, θα τεθεί σε καραντίνα και θα εργάζεται από το σπίτι της σύμφωνα και με τις οδηγίες του γιατρού του Καπιτωλίου.

Μια άλλη βουλευτής, η 75χρονη Μπόνι Γουάτσον Κόλεμαν, επίσης διαγνώστηκε θετική στην Covid-19 και δήλωσε ότι μολύνθηκε από τον ιό από Ρεπουμπλικανούς συναδέλφους της, με τους οποίους βρέθηκαν αποκλεισμένοι στην ίδια αίθουσα στο Καπιτώλιο και οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκα.

Η Γουάτσον Κόλεμαν, Δημοκρατική βουλευτής από το Νιου Τζέρσεϊ, είπε σε ανακοίνωσή της ότι το αποτέλεσμα ενός rapid τεστ για τον ιό βγήκε θετικό και ανέφερε πως περιμένει τα αποτελέσματα ενός ακόμη τεστ, σημειώνοντας ότι έχει ήδη λάβει την πρώτη από τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο γιατρός του Κογκρέσου, δρ Μπράιαν Μόναχαν, δήλωσε ότι οι βουλευτές, που κατέφυγαν σε έναν κλειστό χώρο επί πολλές ώρες για να αποφύγουν το πλήθος που είχε εισβάλει, πιθανόν να εκτέθηκαν στον κορονοϊό.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η επίθεση θα αποτελέσει πιθανότατα γεγονός υπερμετάδοσης του ιού, σημειώνοντας ότι οι βουλευτές ήταν απομονωμένοι για ώρες σε κλειστούς χώρους στη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ