7ος χρόνος, ημέρα 2220η
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Δένδιας: Η τουρκική παραβατικότητα σε Ελλάδα και Κύπρο στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Δένδιας: Η τουρκική παραβατικότητα σε Ελλάδα και Κύπρο στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ
Eurokinissi

Η τουρκική παραβατικότητα έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο στο Λουξεμβούργο.

«Προσβλέπω στο σημερινό Συμβούλιο στην ενημέρωση που θα κάνει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, για την τουρκική παραβατικότητα στις κυπριακές Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, αλλά και την παραβατικότητα της Τουρκίας έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άλλωστε, αυτό συνδυάζεται με τις παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών παρείχε πρωινό εργασίας, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στη Λίβυα ομόλογό του Νάντια Ελ Μανγκούς και σε Ευρωπαίους ομολόγους του, κατά το οποίο συζητήθηκαν πολύπλευρες παράμετροι της κατάστασης στη Λιβύη και η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η ΕΕ για την ομαλοποίηση της κατάστασης, για τις προσεχείς εκλογές και για τη γρήγορη αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ