Δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ, διαγράφεται ο Θ. Ζαγοράκης

Δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ, διαγράφεται ο Θ. Ζαγοράκης

Τη διαγραφή του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρή Ζαγοράκη, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. «Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη», τόνισε. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία θα προβλέπεται αφαίρεση βαθμών και όχι χρηματικό πρόστιμο. 

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας. 

Υπενθυμίζεται πως χθες, με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε την ανάκληση του πιστοποιητικού τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Ξάνθης για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, που είχε καταγγείλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η εισήγηση της ΕΕΑ θεωρείται δεσμευτική για την ΕΠΟ, κάτι που σήμαινε ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη απειλούνταν άμεσα με υποβιβασμό.

Σε συνέχεια της απόφασης, ο Θ. Ζαγοράκης, με ανάρτησή του στο facebook, άφησε αιχμές για εκείνους που όρισαν την  Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ έθεσε τη δικαίωση του ΠΑΟΚ ως προϋπόθεση να «συνευρίσκεται στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον της ομάδας και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου».