Δεν θα προμηθεύουν με πάνελ την Huawei λόγω των αμερικανικών περιορισμών
Samsung - LG

Δεν θα προμηθεύουν με πάνελ την Huawei λόγω των αμερικανικών περιορισμών

Η μονάδα οθονών της Samsung Electronics και η LG Display αναμένεται να σταματήσουν να προμηθεύουν με πάνελ για τις οθόνες έξυπνων τηλεφώνων την Huawei, λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Chosun Biz της Νότιας Κορέας.

Η Samsung Display, που προμηθεύει με οθόνες OLED την Samsung Electronics και την Apple, μεταξύ άλλων, δεν σχολίασε την είδηση, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η LG Display, με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι η κίνηση των ΗΠΑ δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εταιρεία, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού πάνελ που προμηθεύει στην Huawei, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να διαφοροποιεί την πελατειακή της βάση.

Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς κατά της Huawei τον Αύγουστο, απαγορεύοντας σε προμηθευτές να πουλούν τσιπ κατασκευασμένα με αμερικανική τεχνολογία στον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιών χωρίς ειδική άδεια.

Η Samsung Display και η LG Display αποφάσισαν να σταματήσουν την προμήθεια πάνελ στην Huawei από τις 15 Σεπτεμβρίου, όπου τίθενται σε ισχύ οι αμερικανικοί περιορισμοί, μια που η απαγόρευση περιλαμβάνει τσιπ που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των οθονών, και οι παραγγελίες από την Huawei είναι σχετικά περιορισμένες σε σύγκριση με πελάτες όπως η Apple, μεταδίδει το Chosun Biz, επικαλούμενο πηγές με γνώση του κλάδου.