Ιερέας στο Κουκάκι: Δεν απαγορεύεται η Θεία Κοινωνία, ακολούθησα την ιερατική μου συνείδηση

Δεν απαγορεύεται η Θεία Κοινωνία, ακολούθησα την ιερατική μου συνείδηση

Την ενέργειά του να κοινωνήσει πιστούς την Κυριακή των Βαΐων υπερασπίζεται ο ιερέας από το Κουκάκι με γραπτή δήλωσή του, στην οποία αναφέρει πως ακολούθησε την ιερατική του συνείδηση και έχοντας απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου «η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδει ασθένειες, αλλά μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας». 

Στη δήλωση που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook μετά και την παρέλευση του αυτοφώρου, ο ιερέας δηλώνει ότι σέβεται τις αποφάσεις του Κράτους και της Εκκλησίας και γι’ αυτό λειτούργησε κεκλεισμένων των θυρών, «μολονότι αντιληφθήκαμε την ύπαρξη αρκετών πιστών που είχαν κολλήσει κυριολεκτικά τα πρόσωπά τους στις πόρτες και τα παράθυρα του ναού».

Σημειώνει μάλιστα  ότι «μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας χτυπούσαν επιμόνως την εξωτερική θύρα του ιερού κάποιοι γονείς με τα παιδάκια τους και ζητούσαν να κοινωνήσουν». 

Επίσης σημειώνει ότι κοινώνησε παιδιά και γονείς προτρέποντας να τηρηθούν οι αποστάσεις.

«Συγχωρώ όσους εκφράστηκαν ή εκφράζονται προσβλητικά και ανοίκεια τόσο για εμένα ως Ιερέα και την υπευθυνότητά μου, όσο και για τα Αγιαστικά μέσα της Εκκλησίας μας» προσθέτει.

Αναλυτικά η δήλωση του ιερέα στο facebook αναφέρει: