8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Δείπνο Μητσοτάκη - Κασάδο με θέμα τις πωλήσεις όπλων από Ισπανία σε Τουρκία

Δείπνο Μητσοτάκη - Κασάδο με θέμα τις πωλήσεις όπλων από Ισπανία σε Τουρκία

Την τουρκική προκλητικότητα και τις πρόσφατες αποφάσεις της ισπανικής κυβέρνησης Σάντσεθ να προχωρήσει σε πώληση αμυντικού υλικού στην Άγκυρα συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Πάμπλο Κασάδο σε δείπνο, με τον τελευταίο να υπεραμύνεται της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών μελών της ΕΕ και να τονίζει την ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι δυο άνδρες εστίασαν, μεταξύ άλλων, στην πανδημία και τους εμβολιασμούς, στο Ταμείο Ανάκαμψης και στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας σημειώνοντας την ανάγκη για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη για χάραξη κοινής μεταναστευτικής πολιτικής στην ΕΕ τονίζοντας ότι οι δυο χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Αναφέρθηκαν δε στη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου από όλες τις χώρες της περιοχής.

Στο δείπνο ήταν παρόντες, επίσης, ο Βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και η Ισπανίδα ομόλογός του Βαλεντίνα Μαρτίνεθ.