8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

ΝΔ για ανάρτηση Αρβανίτη: Δε χωρά ούτε σιγή ούτε ίσες αποστάσεις για την εισβολή στην Ουκρανία

Δε χωρά ούτε σιγή ούτε ίσες αποστάσεις για την εισβολή στην Ουκρανία

Την αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, προκάλεσε ανάρτηση του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος σε μήνυμά του στο twitter για την εισβολή στην Ουκρανία ανέφερε ότι «είναι λάθος αυτήν τη στιγμή για κάθε Δημοκρατικό πολίτη να ταχθεί στο πλευρό της μίας ή της άλλης πλευράς». «Δεν χωρά ούτε σιγή, ούτε ίσες αποστάσεις», αναφέρει ο Τάσος Γαϊτάνης.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Τάσος Γαϊτάνης αναφέρει τα εξής:

«Τέτοιες κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη, την ανθρωπότητα και την πατρίδα μας, απαιτείται ενότητα και σοβαρότητα.

Τη στιγμή που έχουμε εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, παραβίαση της εδαφικής της ακεραιότητας και καταπάτηση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης θεωρεί “λάθος” να παίρνεις θέση. Ζητάει δηλαδή να σιγήσουμε εξομοιώνοντας τον θύτη με το θύμα.

Οι βόμβες δεν πέφτουν από μόνες τους. Κάποιος τις ρίχνει. Και παράλληλα με όσα λέει ο κ. Αρβανίτης, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του δεν λέει κουβέντα για κυρώσεις και για την ανάγκη αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας στην επίθεση της Ρωσίας.

Προφανώς δεν είναι ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις. Αλλά δεν χωρά ούτε σιγή, ούτε ίσες αποστάσεις. Η Ελλάδα είναι σταθερά κατά του αναθεωρητισμού και της παραβίασης των συνόρων. Υποστηρίζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και συντονίζεται με τους εταίρους και συμμάχους της για κοινή αντίδραση».

Νωρίτερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμά του στο twitter ανέφερε: «Είναι λάθος αυτήν τη στιγμή για κάθε Δημοκρατικό πολίτη να ταχθεί στο πλευρό της μίας ή της άλλης πλευράς, αυτήν τη στιγμή πρέπει να τα ταχθούμε στο πλευρό του πολίτη που τρώει τις βόμβες στο κεφάλι. Συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί με θύμα λαούς».