ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1952η
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Δ. Σαρηγιάννης: Ίσως σε μία εβδομάδα δούμε αποτελέσματα από το lockdown

Δ. Σαρηγιάννης: Ίσως σε μία εβδομάδα δούμε αποτελέσματα από το lockdown

Την άποψη ότι από την επόμενη εβδομάδα, όσον αφορά τα κρούσματα, θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα του νέου lockdown εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο κ. Σαρηγιάννης ξεκαθάρισε επίσης ότι αυτή την εβδομάδα τα κρούσματα θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα, ενώ από τα μέσα της επόμενης θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα.

Για τους διασωληνωμένους είπε ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ενώ τόνισε ότι αν πάμε στις 80.000-100.000 τεστ θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τα κρούσματα, ωστόσο, εκτιμά ότι δε θα ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα.

Για το θέμα της διάρκειας του νέου lockdown, ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι θα ήταν προτιμότερο να διαρκέσει τρεις βδομάδες καθώς «το θέμα είναι η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών και εκεί δεν έχουμε πολύ καθαρή εικόνα».

Τέλος, για τη συνολική αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων, δήλωσε ότι «έχουμε το περιθώριο να έχουμε αποτελέσματα πριν φτάσει το σύστημα σε κρίση», ενώ δήλωσε ότι αν κλείσουν οι δραστηριότητες και έχουμε αύξηση τηλεργασίας, θα μειωθεί η κινητικότητα.