Δ. Σαρηγιάννης: «Επικίνδυνο να ανοίξουμε τώρα» - Όχι στην άρση lockdown πριν τον Ιανουάριο

Δ. Σαρηγιάννης: «Επικίνδυνο να ανοίξουμε τώρα» - Όχι στην άρση lockdown πριν τον Ιανουάριο

Είναι επικίνδυνο να «ανοίξει» η χώρα την επόμενη εβδομάδα, τόνισε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ και σημείωσε ότι με βάση την πορεία της πανδημίας μέχρι τώρα είναι αδύνατο να φτάσουμε τον στόχο των 500 κρουσμάτων που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στο «MEGA» ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τόνισε πως «αν αυτός είναι ο στόχος, πρέπει να περιμένουμε άλλες περίπου 15 ημέρες μετά τις 21 του μήνα» και επισήμανε πως είναι επικίνδυνο να «ανοίξει» η χώρα την επόμενη εβδομάδα, ενώ άφησε ένα πολύ μικρό παράθυρο για προσεκτικό άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

Ο καθηγητής τόνισε ότι δε θα κάνουμε ρεβεγιόν Χριστουγέννων όπως τις προηγούμενες χρονιές, ενώ θα πρέπει να ξεχάσουμε γιορτές σε μαγαζιά.

Αναφερόμενος στην ιχνηλάτηση, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο το οποίο δε θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται.

«Η προσπάθεια να κάνει κανείς από τη μια μεριά αντιπροσωπευτική δειγματοληψία και από την άλλη πιο στοχευμένα τεστ έτσι ώστε να χτυπήσει περιοχές που μπαίνουν το ‘κόκκινο’, θα είναι ένα ακόμη όφελος».