Δ. Σαρηγιάννης: Αυξητική η πορεία της επιδημίας όπως τον Οκτώβριο

Δ. Σαρηγιάννης: Αυξητική η πορεία της επιδημίας όπως τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ η εικόνα της επιδημίας δείχνει μια αυξητική πορεία, όπως την πρώτη με δεύτερη βδομάδα του Οκτωβρίου, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown. Ιδιαίτερη ανησυχία εξέφρασε για τις νέες μεταλλάξεις,  κυρίως για τον αυξημένο ρυθμό μετάδοσης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή ο δείκτης θετικότητας είναι περίπου στο 2,1 και πως ο αριθμός κρουσμάτων  είναι λίγο αυξημένος, όμως δεν έχουμε υπερβολική αύξηση. Η αύξηση αυτή οφείλεται στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε συνδυασμό με τα σχολεία και ελάχιστα στα μεταλλαγμένα στελέχη, είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή η εικόνα της επιδημίας δείχνει μια αυξητική πορεία, όπως την πρώτη με δεύτερη βδομάδα του Οκτωβρίου, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown.

Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων είπε ότι θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν, αλλά πρέπει η επιτροπή να το ξαναδεί το θέμα, καθώς είναι σημαντικό να γίνονται τεστ.

«Είναι σημαντικό να μπορούμε να ανιχνεύσουμε τη βρετανική μετάλλαξη», τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στις ΜΕΘ και να έχουμε πάνω από 500 διασωληνωμένους ξανά.