Δ.Παπαστεργίου (ΚΕΔΕ): Είχε επισημανθεί το πρόβλημα με τις διαστάσεις των μασκών

Δ.Παπαστεργίου (ΚΕΔΕ): Είχε επισημανθεί το πρόβλημα με τις διαστάσεις των μασκών
Ο πρόεδρος της Δημήτρης Παπαστεργίου

«Από την πρώτη στιγμή είχε διαπιστωθεί το πρόβλημα με τις διαστάσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας μασκών» , δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Αμέσως, όπως είπε, «διατυπώθηκε από την πλευρά μας, αλλά αυτές ήταν οι προδιαγραφές που πήραμε και μ΄αυτές ήμασταν υποχρεωμένοι να διεξάγουμε το διαγωνισμό» και τόνισε πως μόνο η ΚΕΔΕ μπορούσε να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας «έκανε ό,τι έπρεπε σε ένα πιεστικό χρονοδιάγραμμα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια»,

 «Αυτό που ήρθε να χαλάσει την εικόνα τής όλης μας προσπάθειας είναι το λάθος με το μέγεθος των μασκών, για συγκεκριμένες ηλικίες μαθητών. Χθες η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας αναγνώρισε το λάθος της και παραδέχτηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο είχε περιγράψει τις προδιαγραφές των μασκών δεν ήταν σωστός, με αποτέλεσμα η μεγάλη διάσταση της μάσκας να μην είναι κατάλληλη ως προς το μέγεθός της, για τα παιδιά» προσέθεσε. Παρόλα αυτά, σημείωσε, «δεν μπορεί ν΄ακυρώσει την προσπάθεια που έγινε από την ΚΕΔΕ και τις υπηρεσίες της».

«Καταφέραμε αυτό που κάποιοι χαρακτήριζαν ως ακατόρθωτο και υποστήριζαν ότι δεν έπρεπε να το αναλάβουμε. Πετύχαμε να τρέξουμε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα έναν "καθαρό" διαγωνισμό σε μόλις δύο εβδομάδες, χωρίς ενστάσεις και προμηθεύσαμε όλα τα σχολεία με μάσκες ώστε ν' ανοίξουν με ασφάλεια. Πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό με άλλο τρόπο», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ακόμη, ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι το πρόβλημα με τις διαστάσεις διαπιστώθηκε και «ενημερώσαμε γι αυτό. Παρόλα αυτά, αυτές τις προδιαγραφές πήραμε και με αυτές τις προδιαγραφές έπρεπε να εκτελέσουμε το διαγωνισμό. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλο διαγωνισμό πέραν αυτού που είχε τις προδιαγραφές που μας δόθηκαν. Τώρα θα περιμένουμε τις νέες προδιαγραφές ώστε να ετοιμαστούν και να δοθούν οι μάσκες όπου έχουμε κενά».