Δ. Μιχαηλίδου: Rapid tests κάθε εβδομάδα σε όλα τα γηροκομεία της χώρας

Δ. Μιχαηλίδου: Rapid tests κάθε εβδομάδα σε όλα τα γηροκομεία της χώρας

Κάθε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων θα λαμβάνει από το Υπουργείο Υγείας rapid τεστ για όλους τους εργαζομένους του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στις δομές αυτές θα γίνονται περίπου 25.000 τεστ κάθε μήνα, γνωστοποίησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ η αρμόδια υπουργός ανακοίνωσε ότι  το υπουργείο Υγείας θα στέλνει σε εβδομαδιαία βάση σε κάθε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων αριθμό τεστ αντίστοιχο του συνόλου των εργαζομένων σε αυτήν.

«Συνεχίζουμε να παίρνουμε τα πιο δραστικά μέτρα σε όλη την Ευρώπη για την προστασία των ηλικιωμένων. Έχουμε ήδη τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και κάνουμε διαρκείς ελέγχους τόσο για την τήρηση των μέτρων, όσο και για τη διεξαγωγή τεστ κορονοϊού. Διασφαλίσαμε την αποστολή rapid test για όλο το προσωπικό σε όλες τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της χώρας» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

«Με τον εβδομαδιαίο έλεγχο των εργαζομένων διασφαλίζουμε ακόμη περισσότερο τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους και, την ίδια στιγμή, έχουμε έγκαιρη, ακριβή και αξιόπιστη εικόνα της κατάστασης σε κάθε δομή. Το υπουργείο, οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι των φορέων, είμαστε σε επαγρύπνηση και κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να διασφαλίσουμε τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία των ηλικιωμένων» διαβεβαιώνει η υφυπουργός Εργασίας.

Με τον τακτικό έλεγχο του προσωπικού για covid-19 τέσσερις φορές τον μήνα συνεχίζουμε να παίρνουμε τα πιο δραστικά μέτρα σε όλη την Ευρώπη για την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, κατέληξε.