Δ. Αναγνωστόπουλος: Υψηλά τα ποσοστά αποδοχής των εμβολιασμών

Δ. Αναγνωστόπουλος: Υψηλά τα ποσοστά αποδοχής των εμβολιασμών

Σε γενικές γραμμές τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ υψηλά και υπάρχει αποδοχή από τους πολίτες, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, αναφερόμενος στο  φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί κάποιοι πολίτες να ματαιώνουν το ραντεβού τους για να αλλάξουν εμβόλιο.

Μιλώντας στον Ant1 ο Γενικός Γραμματέας σύστησε δε στους πολίτες να μη χάνουν τη σειρά τους αφού επιλεγούν γιατί αυτό σημαίνει ότι κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση τους.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως τις επόμενες ημέρες οπότε θα κληθούν να παραλάβουν τα self test κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα όσοι εργάζονται στο λιανεμπόριο και τα ΜΜΜ, το σύστημα θα είναι έτοιμο για την προτεραιοποίηση τους.

Όπως είπε, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία όπως έγινε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και κάθε ομάδα πληθυσμού θα μπορεί να πάρει το self test που δικαιούται μέσω της πλατφόρμας, μόνο με την  προσκόμιση του ΑΜΚΑ.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επεσήμανε ότι μέσα στον Απρίλιο θα πάρουν σειρά περίπου 800.000 πολίτες με υποκείμενα νοσήματα, καθώς και όσοι ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 55-59 και 50-54, οι οποίοι αθροιστικά υπερβαίνουν το 1,5 εκ.