7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Covid: Η ιταλική κυβέρνηση επιστρατεύει τους ελεγκτές αστικών συγκοινωνιών

Covid: Η ιταλική κυβέρνηση επιστρατεύει τους ελεγκτές αστικών συγκοινωνιών
APimages

Οι ελεγκτές πρόκειται να επιστρέψουν στα ιταλικά μέσα αστικών συγκοινωνιών, ως μόνιμη παρουσία, για να εγγυηθούν την αποτελεσματική τήρηση των προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

«Οι κατευθυντήριες γραμμές της επιτροπής ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση, προβλέπουν την επιστροφή του ελεγκτή σε μετρό και λεωφορεία», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Mεταφορών Ενρίκο Τζοβανίνι μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Rai. «Πρόκειται για μια υπόθεση βασικής σημασίας», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

Η εφαρμογή του μέτρου θα ανατεθεί στις διάφορες περιφέρεις της χώρας. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο ελεγκτής, πέρα από τα εισιτήρια, θα πρέπει να εξακριβώνει ότι οι επιβάτες φορούν με σωστό τρόπο την προστατευτική μάσκα, ότι τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις και ότι η πληρότητα των λεωφορείων και των συρμών του μετρό στις ιταλικές πόλεις δεν ξεπερνά το 80%.

Μέσα στο Σεπτέμβριο, τέλος, η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να αποφασίσει αν οι οδηγοί των αστικών και υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά κατά του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ