Χρ. Σταϊκούρας: Όσα είπε ο Αλέξης Πατέλης εκφράζουν την κυβερνητική γραμμή

Χρ. Σταϊκούρας: Όσα είπε ο Αλέξης Πατέλης εκφράζουν την κυβερνητική γραμμή

«Μετατίθεται τον Απρίλιο του 2021 η πληρωμή των οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που δημιουργήθηκαν λόγω του κορονοϊού» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Οικονομιών Χρήστος Σταϊκούρας. Τόνισε, δε, πως τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πληρωθούν σε 12 άτοκες ή 24 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 2,5%».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Πατέλη στο Βήμα της Κυριακής σύμφωνα με τις οποίες νέο μοντέλο για την ανάπτυξη της χώρας θεωρεί αναγκαία την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο Ασφαλιστικό, ώστε να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Πατέλης εκφράζουν την κυβερνητική γραμμή και είναι απολύτως εναρμονισμένα με την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ».

Για τις φορολογικές δηλώσεις η προθεσμία -για τις οποίες λήγει σήμερα- είπε πως εκκρεμούν ακόμα 35.000 δηλώσεις ενώ αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή είπε πως 19 χιλιάδες επιχειρήσεις στα νησιά βοηθήθηκαν.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση έως τον Φεβρουάριο του 2020 ήταν συνεπής σε όσα είχε εξαγγείλει, επισημαίνοντας ότι η υγειονομική κρίση άλλαξε τα δεδομένα. Ο Χρ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα εξαρτηθούν από το πότε θα τελειώσει η υγειονομική κρίση και ότι θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις και πώς η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις αποφάσεις για τα αναδρομικά.

Συμπλήρωσε πως το επόμενο διάστημα θα εισρέουν χρήματα στην Ελλάδα, όπως από το πρόγραμμα SURE ενώ αναφορικά με τον νέο πτωχευτικό είπε ότι χτίζεται ένας μηχανισμός έγκαιρης προειδοποίησης ώστε οι πολίτες να έχουν έναν σύμβουλο προστασία που θα τους ενημερώνει πως θα αντιμετωπίζουν το συνολικό χρέος