Χωρίς ρεύμα για τέταρτη μέρα 1.000 νοικοκυριά στην Αττική

Χωρίς ρεύμα για τέταρτη μέρα 1.000 νοικοκυριά στην Αττική

Χωρίς ρεύμα εξακολουθούν να βρίσκονται τέσσερεις ημέρες μετά την έναρξη της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς» συνολικά 1.000 νοικοκυριά, με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να καταβάλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών, αλλά και των χαμηλών τάσεων, αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια που έχει προκαλέσει ο χιονιάς. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι,  Καλλιθέα, Χολαργό, Παπάγου, Γλυφάδα και Μεσόγεια.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεια, εκτίμηση ότι - εκτός απροόπτου - μέχρι το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στις 1.000 παροχές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν βλάβες 

Μιλώντας στον Ant1 ο Κώστας Σκρέκας επισήμανε, όσον αφορά την πορεία αποκατάστασης των βλαβών λέγοντας ότι «η αντιμετώπιση βλαβών από τον ΔΕΔΔΗΕ έχει γίνει πολύ καλύτερα από την προηγούμενη κακοκαιρία. Από τις 200.000 διακοπές ρεύματος την Δευτέρα, έχουμε πέσει, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, σε λιγότερα από 1.000 νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα. Αυτό για μας σημαίνει ότι δεν έχει πάρει ρεύμα κανένα σπίτι».

Αναγνώρισε ότι η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγάλη για τους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό και εξέφρασε την πεποίθηση πως μέχρι το μεσημέρι το πρόβλημα θα έχει λυθεί παντού και η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστήριξε πως «τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία όσο περιγράφονται. Ο συντονισμός μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και Δήμων ήταν καλός, γι΄ αυτό και μέσα σε 48 ώρες αποκαταστάθηκε το 95% των βλαβών».

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, «την προηγούμενη χρονιά είχαν μείνει πάνω από 24 ώρες οι Σποράδες χωρίς ρεύμα, φέτος έμειναν μόνο λίγες ώρες, γιατί είχαμε καλύτερη κατανομή των δυνάμεων. Στην Εύβοια είχαν μείνει χωρίς ρεύμα πολλά χωριά, αλλά γρήγορα αποκαταστάθηκε σε πολλές περιοχές η ηλεκτροδότηση. Πέρσι στην βόρεια Αττική είχαμε τεράστιο πρόβλημα, φέτος είχαμε ελάχιστες διακοπές».