Χωρίς προβλήματα η τρίτη ημέρα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές

Χωρίς προβλήματα η τρίτη ημέρα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές

Ομαλά εξελίσσεται σήμερα η τρίτη ημέρα τηλεκπαίδευσης για χιλιάδες μαθητές γυμνασίων και λυκείων σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για προβλήματα, όπως αυτά που παρουσιάστηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες. 

Υπενθυμίζεται πως χθες Τρίτη, περισσότερες από 40.000 ψηφιακές τάξεις λειτούργησαν κανονικά, ενώ τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν και επιλύθηκαν άμεσα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ενώ χωρίς προβλήματα λειτούργησε και η πλατφόρμα της Webex, η οποία παρουσίασε προβλήματα κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν μετά την πρώτη ώρα διδασκαλίας, καθώς «μπαίνουν» στο σύστημα και μαθητές από την κεντρική Ευρώπη από κράτη που έχουμε διαφορά ώρας, ενώ «επίθεση» δέχτηκε και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, δημιουργώντας προβλήματα στην διαδικασία.

Υπ. Παιδείας: Δεν προσμετρώνται οι απουσίες όπου παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη σύνδεση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη σύνδεση, δεν προσμετρώνται απουσίες.

Σημειώνεται ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα webex.sch.gr ώστε να εισέλθουν στο Webex μέσω του ΠΣΔ. Οι μαθητές ακολουθούν απλώς το σύνδεσμο ψηφιακής τάξης που τους στέλνει ο εκπαιδευτικός.

Οι νέες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας

Εν τω μεταξύ χθες το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με τις ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για τον νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα».

Όπως τονίζεται, «εξαιτίας διαπιστωμένης υπέρχρησης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα».

Από το υπουργείο επισημαίνεται ότι «η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης, που είναι πρωτοφανείς σε όλο τον κόσμο».