Χωρίς καραντίνα από Αυστρία, Δανία, Νορβηγία, Τσεχία, Νέα Ζηλανδία
Μάνος Κόνσολας για τουρίστες

Χωρίς καραντίνα από Αυστρία, Δανία, Νορβηγία, Τσεχία, Νέα Ζηλανδία

Αυστρία, η Δανία, η Νορβηγία, η Τσεχία, η Νέα Ζηλανδία, καθώς και χώρες των Βαλκανίων, συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των χωρών από τις οποίες η Ελλάδα θα δεχτεί ταξιδιώτες χωρίς αυτοί να τεθούν σε καραντίνα, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

Οι δηλώσεις έγιναν στον  ΘΕΜΑ 104,6 και σε συνέχεια δημοσιεύματος του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, που έκανε λόγο για συμφωνία με 20-25 χώρες -μεταξύ των οποίων Γερμανία (τσάρτερ για Θεσσαλονίκη, Κύπρο και Ισραήλ- ώστε από τις 15 Ιουνίου να αρχίσει η χώρα μας να υποδέχεται ξένους ταξιδιώτες.

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε επισκέπτες από χώρες που είναι ψηλά ο επιδημιολογικός δείκτης, όπως η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ» προσέθεσε ο κ. Κόνσολας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αναπτύσει ένα ασφαλές δίκτυο αερομεταφορών.

Η πλήρης λίστα με τις χώρες αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας. 

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Mητσοτάκης συμμετείχε στην τρίτη τηλεδιάσκεψη ηγετών της ομάδας χωρών που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορoνοϊού με επιτυχία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, οι πρωθυπουργοί της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν, της Νορβηγίας Ενρα Σόλμπεργκ, της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπιτς, της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν και του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.