ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Χoνγκ Κονγκ: Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι ακτιβιστές του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας

Χoνγκ Κονγκ: Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι ακτιβιστές του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας

Ο Τζόσουα Γουόνγκ και η Άγκνες Τσαου ακτιβιστές του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ οδηγήθηκαν στις φυλακές αφού ομολόγησαν την ενοχή τους για κατηγορίες οργάνωσης και υποκίνησης παράνομης συνέλευσης κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του περασμένου έτους.

Ο Γουόνγκ που θα εκτίσει ποινή 13,5 μηνών, αντιμετωπίζει και άλλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε μη εξουσιοδοτημένες διαδηλώσεις τον Οκτώβριο του 2019 και στις 4 Ιουνίου 2020, όταν οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ συγκεντρώθηκαν για τη τελετή μνήμης της βίαιης καταστολής των διαδηλωτών στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου το 1989.

Εν τω μεταξύ, η Άγκνες Τσόου η οποία φυλακίστηκε για 10 μήνες κατηγορείται για υποκίνηση απόσχισης του Χονγκ Κονγκ- μια κατηγορία η οποία σύμφωνα με το νέο νόμο περί εθνικής ασφάλεια θα μπορούσε να οδηγήσει στην έκδοσή της στην ηπειρωτική Κίνα για δίκη και μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο Τζόσουα Γουόνγκ φοιτητής και ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ είχε γίνει σύμβολο του "Κινήματος των Ομπρελών" και έχει αποτελέσει έμπνευση για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που το 2014 βγήκαν στους δρόμους ζητώντας ελεύθερες εκλογές. Είχε συλληφθεί τουλάχιστον τρεις φορές στο παρελθόν.

Κατά τις διαδηλώσεις του 2019, ο Γουόνγκ έγινε ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα στο "ακέφαλο" φιλοδημοκρατικό κίνημα της πρώην βρετανικής αποικίας. 

Τον περασμένο Αύγουστο, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ απαγόρευσαν την υποψηφιότητα του Γουόνγκ ενόψει των εκλογών για την τοπική βουλή, οι οποίες εν τέλει αναβλήθηκαν λόγω του κορονοϊου.