7ος χρόνος, ημέρα 2177η
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Να μας απαντήσει γιατί καταψήφισε το ν/σ για την Κοινωνική Προστασία

Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Να μας απαντήσει γιατί καταψήφισε το ν/σ για την Κοινωνική Προστασία
Shutterstock

Απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της Κοινωνικής Προστασίας, από το οποίο κερδισμένοι βγαίνουν οι εργαζόμενοι, τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία, ζητάει ο υπουργός Εργασίας. «Ήταν μια πολιτική γκάφα ή εμπαθής και χολερική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση» εκτιμάει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Με δήλωσή του ο υπουργός επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ψηφοφορία που έγινε τη νύχτα στη Βουλή, σε σχέση με το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Κοινωνικής Προστασίας, πέρα από την αρνητική ψήφο που έδωσε επί της αρχής, καταψήφισε μια σειρά από σημαντικές και καινοτόμες διατάξεις του νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα καταψήφισε:

  • την εισαγωγή μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης,
  • το πρόγραμμα «Κυψέλη» για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς,
  • την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής,
  • τη θέσπιση του Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με ειδικές ανάγκες,
  • το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Πρόκειται για μέτρα προοδευτικά, που εκσυγχρονίζουν το πλαίσιο κοινωνικής προστασίας στη χώρα και που στηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, αναφέρει και τονίζει πως με τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να καταψηφίσει μέτρα από τα οποία κερδισμένοι βγαίνουν οι εργαζόμενοι, τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία.

«Καθώς λοιπόν παραδίδουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας οφείλουν να δώσουν αμέσως εξηγήσεις: Ήταν μια πολιτική γκάφα ή εμπαθής και χολερική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση τους οδηγεί να ψηφίζουν με τρόπο που αφήνει όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους ευάλωτους, εμβρόντητους. Περιμένουμε απάντηση!», καταλήγει στη δήλωσή του ο Κωστής Χατζηδάκης.