Χατζηδάκης: Δεν το βάζουμε κάτω με τον ΕΦΚΑ - Έρχεται το «Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας»

Χατζηδάκης: Δεν το βάζουμε κάτω με τον ΕΦΚΑ - Έρχεται το «Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας»

Δεν το βάζουμε κάτω με τον ΕΦΚΑ τονίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, προαναγγέλλοντας νέες μεθόδους για την ταχύτερη έκδοση των εκκρεμών συντάξεων, όπως το «Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας» ΕΦΚΑ, εκτός των βελτιώσεων που ήδη έχουν γίνει στην εξυπηρέτηση με το 1555.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρεται στη σημερινή επίσκεψή του μαζί με τον Πάνο Τσακλόγλου στο «στρατηγείο» του ΕΦΚΑ για την απόδοση των συντάξεων, στο λεγόμενο Πράσινο Κτίριο στην Κηφισίας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην «αίθουσα επιχειρήσεων» με όλη την ομάδα του ΕΦΚΑ (Παναγιώτης Δουφεξής, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Αλέξανδρος Βαρβέρης, Ελένη Νιαρχάκου) και τις εταιρίες που βοηθούν τεχνικά για την απόδοση των συντάξεων. 

«Τα θετικά αποτελέσματα αρχίζουν ήδη να φαίνονται στον ορίζοντα και θα καταγραφούν σίγουρα τόσο στο τέλος Μαΐου όσο και στο τέλος Ιουνίου» αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως τελείωσαν ήδη οι εκκρεμότητες μέχρι το 2018, τελειώνουν σε λιγότερο από ένα μήνα όλες σχεδόν οι υποθέσεις του 2019 και του 2020 και θα κλείσουν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις μέσα στο καλοκαίρι. 

Ειδικότερα για το «Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας» ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι θα βοηθήσει πολύ, καθώς θα είναι μια ψηφιακή βάση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, απλή στη λειτουργία της, για ανταλλαγή πληροφοριών, απάντηση ερωτήσεων και υποβολή τυχόν εγγράφων που απουσιάζουν. Πρόκειται, όπως αναφέρει, για ακόμα μια καινοτομία για τον ΕΦΚΑ που οδηγεί σε οικονομία χρόνου, καλύτερη εξυπηρέτηση και γρηγορότερη απονομή συντάξεων, χωρίς καθυστερήσεις και ουρές αναμονής.

Τέλος σημειώνει ότι το νέο αυτό ψηφιακό εργαλείο θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες επίσημα, αφού πρώτα προηγηθεί η σχετική εκπαίδευση των υπαλλήλων, κάνοντας λόγο για ακόμα ένα χτύπημα στο πολυκέφαλο «τέρας» της γραφειοκρατίας μέσα στον ΕΦΚΑ.