Νέα Υόρκη: Χάος στους δρόμους για την κηδεία ραβίνου εν μέσω πανδημίας

Χάος στους δρόμους για την κηδεία ραβίνου εν μέσω πανδημίας

Εικόνες χάους το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη, όταν εκατοντάδες Ορθόδοξοι Εβραίοι βγήκαν στους δρόμους του Μπρούκλιν για την κηδεία ραβίνου, ο οποίος πέθανε από τον κορονοϊό. 

Με τη Νέα Υόρκη να είναι η πόλη των ΗΠΑ με τα περισσότερα θύματα, ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάζιο έσπευσε στην περιοχή και βλέποντας τις σκηνές συνωστισμού έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να προχωρήσει σε συλλήψεις. 

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για την κηδεία διαλύθηκε, ωστόσο η κίνηση του δημάρχου προκάλεσε τις αντιδράσεις των Ορθόδοξων Εβραίων οι οποίοι τον κατηγόρησαν για ρατσιστική συμπεριφορά. 

Από την πλευρά του ο Μπιλ ντε Μπλάζιο έγραψε στο Twitter: «Κάτι απολύτως απαράδεκτο συνέβη στο Williamsburg (σ.σ.: τη συνοικία στο Μπρούκλιν όπου συγκεντρώθηκε το πλήθος) το βράδυ: μια μεγάλη συγκέντρωση για κηδεία εν μέσω πανδημίας»

Και συνέχισε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης: «Όταν το άκουσα, πήγα εκεί ο ίδιος για να βεβαιωθώ ότι το πλήθος θα διασκορπιστεί. Και αυτό που είδα ΔΕΝ θα γίνει ανεκτό,  όσο πολεμούμε τον κορονοϊό».

«Το μήνυμά μου προς την εβραϊκή κοινότητα, και σε όλες τις κοινότητες, είναι τόσο απλό: η ώρα για προειδοποιήσεις τελείωσε», πρόσθεσε ο δήμαρχος. «Πρόκειται για την ήττα αυτής της ασθένειας και τη διάσωση ζωών. Τελεία και παύλα». 

Από την άλλη πλευρά, μέλος της εβραϊκής κοινότητας δήλωσε ότι η κριτική του δημάρχου δεν είναι αξιόπιστη, επισημαίνοντας ότι πριν λίγες μέρες στην Νέα Υόρκη συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει εναέριες επιδείξεις. Τόνισε ακόμα ότι η δημοτική αρχή γνώριζε για τη συγκέντρωση με αιτία την κηδεία του ραβίνου.

Δείτε βίντεο: