Χάμπεκ: Η ΕΕ θα συμφωνήσει για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ή θα αναζητήσει εναλλακτικές

Χάμπεκ: Η ΕΕ θα συμφωνήσει για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ή θα αναζητήσει εναλλακτικές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί ακόμα να καταλήξει σε συμφωνία για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο μέσα στις επόμενες ημέρες ή να αναζητήσει «άλλα μέσα» εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ στις συνομιλίες της G7 στο Βερολίνο την Πέμπτη, για να προσθέσει ότι όλες οι χώρες της ΕΕ έπρεπε να μειώσουν την εξάρτησή τους από το πετρέλαιο.

«Αυτό περιλαμβάνει και την Ουγγαρία. Εάν το λάβετε ως βάση της συζήτησης, τότε είναι δυνατή μια συμφωνία. Εάν συμπεριλάβετε άλλα θέματα στο ζήτημα του εμπάργκο, θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο», είπε.

«Γνωρίζω ότι οι εντατικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε πέντε ημέρες έχουμε τη Σύνοδο Κορυφής, οπότε υποθέτω ότι αυτός είναι ο δρόμος στον οποίο είτε επιτυγχάνεται συμφωνία, είτε θα πρέπει να εξετάσει κανείς άλλα μέσα» χωρίς να διευκρινίσει το ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά.

Όλα αυτά την ώρα που οι υπουργοί Ενέργειας, Κλίματος και Περιβάλλοντος της G7 επρόκειτο να διαφωνήσουν για το πώς θα διατηρήσουν τους στόχους της κλιματικής αλλαγής στις συνομιλίες που επισκιάζονται από το αυξανόμενο κόστος ενέργειας και τα προβλήματα εφοδιασμού με καύσιμα που πυροδότησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.