Βρέθηκαν, μαχαίρια και κοντάρια μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο
Φυλακές Κορυδαλλού

Βρέθηκαν, μαχαίρια και κοντάρια μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο

Μαχαίρια, κοντάρια, κατσαβίδια, κόφτες, χάπια ακόμα και φορητά ρούτερ για ίντερνετ εντοπίστηκαν στη διάρκεια ερευνών σε όλα τα κελιά και τους κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού II, δηλαδή στην πτέρυγα των ανδρών που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα και υποθέσεις τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, από τις βραδινές ώρες χθες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  από την εξωτερική φρουρά του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού παρουσία Εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

5 μαχαίρια εμπορίου και κατσαβίδι,

3 κινητά και 15 φορτιστές,

28 usb stick και 8 hands free,

3 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι με φορτιστή και 3 mp4,

3 κάρτες sim, κάρτα μνήμης και 3 φορητά ρούτερ wifi,

56 χάπια (ψυχότροπα),

6 ξύλινα κοντάρια, 3 κόφτες και πένσα,

2 λεπίδες με ξύλινη λαβή και 2 ψαλίδια,

ζυγαριά ακριβείας,

συρματόσκοινο πολλών μέτρων,

50 ευρώ, 4 τράπουλες και νυχοκόπτης

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας, κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε κατασχεθεί, δέχθηκε μήνυμα από κινητό, με στοιχεία άλλου κρατουμένου, έγκλειστου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού I.

Άμεσα ενημερώθηκε η παριστάμενη Εισαγγελέας και πραγματοποιήθηκε έρευνα στο κελί του, στη Δ’ Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού I, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν το κινητό τηλέφωνο καθώς και φορτιστής.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.