8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Βρετανική ΜΚΟ: Σύλληψη εθελοντών από ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία

Βρετανική ΜΚΟ: Σύλληψη εθελοντών από ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία
AP

Δύο Βρετανοί εθελοντές που εργάζονταν για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία έχουν συλληφθεί από τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με την οργάνωση για την οποία εργάζονταν.

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Δίκτυο Presidium» ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τη Δευτέρα από τις ρωσικές δυνάμεις σε ένα σημείο ελέγχου νοτίως της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το Φόρεϊν Οφις κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει και να ταυτοποιήσει αυτούς τους δύο ανθρώπους», δήλωσε στο Sky News η βρετανίδα υπουργός Εμπορίου Αν-Μαρί Τριβέλιαν.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ οι άνδρες -αμφότεροι άμαχοι- εργάζονταν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Κέντρο Κοινών Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων που παρείχε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικές προμήθειες στους εγκλωβισμένους Ουκρανούς και βοηθούσε στην εκκένωση περιοχών της Ουκρανίας.

Χθες η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ένας Βρετανός υπήκοος σκοτώθηκε και ένας άλλος αγνοείται στην Ουκρανία με τα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι ο νεκρός ήταν ένας Βρετανός βετεράνος του στρατού, ο οποίος πιστεύεται ότι πολεμούσε στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ