Βρετανία: Συνάντηση με τον Τζόνσον ζητά η Huawei

Βρετανία: Συνάντηση με τον Τζόνσον ζητά η Huawei

Η Huawei Technologies ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ώστε να καθυστερήσει ή να αναιρέσει την απόφαση για τον αποκλεισμό της από την ανάπτυξη του δικτύου 5G της χώρας σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times.

Ο κινεζικός κατασκευαστής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών επιδιώκει να καθυστερήσει τον αποκλεισμό της από το δίκτυο τηλεπικοινωνιών 5G της χώρας μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου 2025, με την προσδοκία ότι μια νέα κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει την κατάσταση υπέρ της, αναφέρει η εφημερίδα. 

Η Huawei θέλει παράλληλα να διατηρήσει τον εξοπλισμό της στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης στα δίκτυα 2G, 3G και 4G.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η κυβέρνηση Τζόνσον προετοιμάζεται για πλήρη αποκλεισμό της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών από τη δημιουργία δικτύου πέμπτης γενιάς. Αντιθέτως, τον Ιανουάριο, η βρετανική κυβέρνηση είχε επιτρέψει τη συμμετοχή της κατά 35% στην αγορά 5G. Ο λόγος για την οπισθοχώρηση είναι αφενός η εκτράχυνση των σχέσεων Βρετανίας και Κίνας λόγω του νόμου εθνικής ασφαλείας στο Χονγκ Κονγκ, αφετέρου οι αμερικανικές κυρώσεις προς τη Huawei.