Βρετανία: Στις 29 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι όποιες αλλαγές στην καραντίνα

Βρετανία: Στις 29 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι όποιες αλλαγές στην καραντίνα

Στις 29 Ιουνίου παρέπεμψε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, για ο,τιδήποτε νεότερο αφορά την καραντίνα 14 ημερών που ισχύει για τους επισκέπτες στη Βρετανία, καθώς μέχρι τότε δεν θα ανακοινωθεί κάτι περεταίρω που ενδεχομένως να αφορά συνομιλίες με άλλες χώρες για τη δημιουργία αεροδιαδρόμων που θα διευκολύνουν τα αεροπορικά ταξίδια.

«Θα προχωρήσουμε στις αερογέφυρες όταν θα είναι ασφαλές να το κάνουμε» είπε, στη διάρκεια της ενημέρωσης από την κυβέρνηση για την πανδημία του κορονοϊού. Υπενθύμισε ότι από τη Δευτέρα θα ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικών προσώπου σε όλα τα μέσα συγκοινωνίας, καθώς η αύξηση της χρήσης τους θα πρέπει να ακολουθείται από την ασφάλεια της δημόσιας υγείας και την προστασία των άλλων επιβατών. Σε όσους δεν συμμορφώνονται με το μέτρο, είπε, θα μπορεί να τους απαγορευτεί η επιβίβαση ή να επιβληθεί πρόστιμο.

Αναφερόμενος στις ενδείξεις κάποιων περιοχών, όπου εκτιμάται ότι ο δείκτης βρίσκεται πάνω από το 1 (που θεωρείται το ασφαλές όριο για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού), ο ιατρικός επικεφαλής Αγγλίας, Στίβεν Πόουις, σχολίασε ότι η επιστημονική επιτροπή λαμβάνει δεδομένα από διάφορες ακαδημαϊκές ομάδες που κάνουν διαφορετική μοντελοποίηση του δείκτη, πριν καταλήξουν σε ομοφωνία, και ότι η γενική εικόνα στη χώρα παραμένει κάτω από το 1.

Σχετικά με τις έρευνες γύρω από τα αντισώματα στον κορονοϊό, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Siren της υπηρεσίας δημόσιας υγείας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη χρησιμοποιώντας δεδομένα από προσωπικό του NHS που έχει εκτεθεί στον ιό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε νέα μόλυνση ή κατά πόσο ανταποκρίνονται στα επίπεδα των αντισωμάτων.

Οικογένειες θυμάτων της Covid-19 ζητούν δημόσια έρευνα για τους χειρισμούς στην πανδημία

Περίπου 450 οικογένειες, συγγενείς των οποίων έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ζητούν μέσω δικηγόρων τους να υπάρξει άμεσα μία δημόσια έρευνα στους χειρισμούς της κυβέρνησης γύρω από την αντιμετώπιση της πανδημίας, έτσι ώστε να αποτραπούν περαιτέρω λάθη που θα οδηγήσουν σε νέους θανάτους σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα έξαρσης της ασθένειας.

Οι οικογένειες που έχουν συστήσει την ομάδα με την ονομασία «Πενθούσες οικογένειες από την Covid-19 για δικαιοσύνη», πιστεύουν ότι οι πολλοί από τους θανάτους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και ζητούν τη διαφύλαξη όλων των εγγράφων που σχετίζονται με την κρίση. Οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι οι άμεσες ενέργειες τώρα μπορούν να προλάβουν τις επιπτώσεις από μία δεύτερη κρίση, την οποία όλοι περιμένουν το φθινόπωρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ