7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Βρετανία: Πιο επικριτικοί οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Βρετανία: Πιο επικριτικοί οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση
APimages

Η άποψη των Βρετανών πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει γίνει αρνητική για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο και οι πολίτες ανησυχούν για τον κίνδυνο ενός νέου κύματος μολύνσεων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Στο φόντο μιας νέας έκρηξης κρουσμάτων του κορονοϊού που έχει προκαλέσει η παραλλαγή Δέλτα, η εταιρεία Kantar Public ανέφερε ότι το 48% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται ανεπαρκώς την πανδημία, ποσοστό υψηλότερο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούλιο, ενώ το 43% απάντησε ότι η κυβέρνηση τη διαχειρίζεται σωστά, ποσοστό μειωμένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εκφράζουν ανησυχία ότι θα υπάρξουν και άλλα κύματα κρουσμάτων μετά το καλοκαίρι, σε σχέση με το 28% που δεν ανησυχεί.

Η Βρετανία έχει καταγράψει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς νεκρών από την COVID-19 παγκοσμίως και έκλεισε την οικονομία της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με πολλές άλλες χώρες τον περασμένο χρόνο και στις αρχές του 2021.

Παράλληλα όμως διεξήγαγε μια εκστρατεία εμβολιασμού ταχύτερα άλλες χώρες, γεγονός που είχε ενισχύσει τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και της κυβέρνησής του νωρίτερα αυτό τον χρόνο.

Η δημοσκόπηση της Kantar έδειξε επίσης μια μείωση επτά μονάδων στο ποσοστό των Βρετανών που θεωρούν ότι η οικονομία θα έχει καλύτερες επιδόσεις κατά τον επόμενο χρόνο, ποσοστό το οποίο βρίσκεται στο 30%.

Πηγή: Reuters