7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Βρετανία: Μια... εφαρμογή στα κινητά απειλεί τα σoύπερ μάρκετ

Βρετανία: Μια... εφαρμογή στα κινητά απειλεί τα σoύπερ μάρκετ

Σημαντικά προβλήματα στην τροφοδοσία των σούπερ μάρκετ έχουν προκαλέσει οι κανόνες αυτο-απομόνωσης που έχει θέσει η βρετανική κυβέρνηση για όσους έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Σε πρωτοσέλιδά τους βρετανικές εφημερίδες δημοσιεύουν φωτογραφίες με άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ καθώς δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω αυτής της καραντίνας.

Η... κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πλέον γνωστή ως “pingdemic” (ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις “ping”- τον ήχο της ειδοποίησης που λαμβάνει κάποιος στο κινητό του-- και το “epidemic” – επιδημία), με πολλούς ανθρώπους να λαμβάνουν ειδοποίηση από την ειδική εφαρμογή ότι πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Η δραστική μείωση του προσωπικού έχει προκαλέσει χάος σε διάφορους τομείς όπως το χονδρεμπόριο, τα σούπερ μάρκετ, η μεταφορά εμπορευμάτων, ο μεταποιητικός τομέας και ο τομέας της φιλοξενίας.

Σε αντίδραση, πολλοί πολίτες έχουν απλώς διαγράψει την εφαρμογή από τα τηλέφωνά τους.

Οι Βρετανοί υπουργοί τονίζουν ότι η εφαρμογή συμβάλλει σημαντικά στην ανάσχεση της εξάπλωσης της covid-19, την ώρα που παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα, με περισσότερα από 44.000 να καταγράφονται μόνο χθες Τετάρτη.

Ο υπουργός επιχειρήσεων Κουάσι Κουαρτένγκ δήλωσε σήμερα στο BBC ότι ο κατάλογος με τους εργαζόμενους που θα εξαιρούνται από την καραντίνα θα δημοσιευτεί «σήμερα», αλλά πρόσθεσε ότι θα είναι περιορισμένος.