Βρετανία: Εκτός Εργατικού Κόμματος για αντισημιτικά σχόλια συνεργάτιδα του Τζ. Κόρμπιν

Βρετανία: Εκτός Εργατικού Κόμματος για αντισημιτικά σχόλια συνεργάτιδα του Τζ. Κόρμπιν

Η Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι αποπέμφθηκε από το Εργατικό Κόμμα ύστερα από απόφαση του αρχηγού Κέιρ Στάρμερ λόγω του γεγονότος ότι επικαλέστηκε ένα άρθρο το οποίο προωθούσε μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας.

Η Μπέιλι ήταν στενή συνεργάτης του πρώην αρχηγού του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν και εκ των πλέον προβεβλημένων στελεχών της αριστερής πτέρυγας των Εργατικών.

Τον Φεβρουάριο μάλιστα είχε θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία αλλά ηττήθηκε από τον Κέιρ Στάρμερ ο οποίος εξασφάλισε το 56,2% των ψήφων των μελών και των ψηφοφόρων του κόμματος.

Ο Κόρμπιν είχε κατηγορηθεί πολλάκις από εβραϊκές οργανώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αποτυχία του να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος.

Στην πιο χαρακτηριστική περίπτωση το 2018 σε επιστολή την οποία συνέταξαν το Συμβούλιο Εκπροσώπων των Βρετανών Εβραίων και το Συμβούλιο Εβραϊκής Ηγεσίας, έκανε λόγο για «επανειλημμένη θεσμική αποτυχία» του Κόρμπιν να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον αντισημιτισμό.

Ο Κόρμπιν όπως και άλλα στελέχη του Εργατικού Κόμματος κατηγορούνται για συμμετοχή σε διαδηλώσεις με «φιλο-Χεζμπολάχ» πλατφόρμα.

Jane Barlow/PA via AP