7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Βρετανία: Δεν θα προσκαλέσει άλλους «εθνικούς συμμετέχοντες» στην G7

Βρετανία: Δεν θα προσκαλέσει άλλους «εθνικούς συμμετέχοντες» στην G7

Η Βρετανία δεν έχει προς το παρόν σχέδια να προσκαλέσει άλλους «εθνικούς συμμετέχοντες» στην ερχόμενη σύνοδο κορυφής της G7, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης, όταν ρωτήθηκε για μια γαλλική πρόταση να προσκληθεί η αντιπολίτευση της Λευκορωσίας.

«Δεν υπάρχουν προς το παρόν σχέδια για πρόσκληση επιπλέον εθνικών συμμετεχόντων στη Σύνοδο Κορυφής της G7», δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Στη Σύνοδο Κορυφής, οι ηγέτες της G7 θα συζητήσουν τρέχοντα παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της απερίσκεπτης και επικίνδυνης συμπεριφοράς της Λευκορωσίας και το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει ενεργά και συνεργάζεται με τους συμμάχους μας για περαιτέρω κυρώσεις εις βάρος των υπευθύνων».

Νωρίτερα σήμερα η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα ήθελε να προσκληθεί η αντιπολίτευση της Λευκορωσίας στην επόμενη σύνοδο της G7 που θα διεξαχθεί στην Κορνουάλη, αν συμφωνήσει η Βρετανία.

Ο Μακρόν είχε συναντηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο με την Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια κι έγινε έτσι ο πρώτος δυτικός ηγέτης που επισκέφθηκε την αυτοεξόριστη αρχηγό της λευκορωσικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ