BofA: Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τον χρυσό για τις μετοχές

BofA: Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τον χρυσό για τις μετοχές

Επενδύσεις υψηλότερου ρίσκου επέλεξαν την περασμένη εβδομάδα οι επενδυτές, τραβώντας παράλληλα κεφάλαια από το ασφαλές καταφύγιο του χρυσού, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Bank of America, η οποία αποδίδει την τάση αυτή στο γεγονός ότι οι ανακαλύψεις των εμβολίων αυξάνουν τις ελπίδες επιστροφής των οικονομιών στην κανονικότητα το 2021.

Όπως αναφέρει το Reuters, η BofA προχωρά στην εκτίμηση ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα ενισχυθεί κατά 5,4% το 2021, που θα είναι η καλύτερη επίδοση των τελευταίων ετών. Σημειώνεται ότι οι παγκόσμιες μετοχές κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά μετά τα εντυπωσιακά κέρδη του Νοεμβρίου, λόγω της βελτίωσης που επέφεραν στο επενδυτικό κλίμα τα καλά νέα από το μέτωπο των εμβολίων.

Η BofA τονίζει ότι τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έχουν καταγραφεί εισροές κεφαλαίων ύψους 115 δισ. δολαρίων σε μετοχικά funds, ενώ την περασμένη μόνο εβδομάδα οι εισροές διαμορφώθηκαν στα 9,7 δισ. δολάρια. Την ίδια ώρα, σημειώθηκαν εκροές ύψους 9 δις. δολαρίων από τον χρυσό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Η περίοδος των τελευταίων 10 μηνών έχει χαρακτηριστεί από την πιο απότομη πτωτική αγορά όλων των εποχών, τον μεγαλύτερο πανικό ως προς τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν όλων των εποχών και το μεγαλύτερο ράλι της Wall Street όλων των εποχών, σημειώνει η BofA.