Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, 00:02

-A +A

Black Box: Τι αλλάζει για τις τράπεζες;

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, 00:02
-A +A

- Περίοδος MSCI ξεκινά για το Χρηματιστήριο από σήμερα και μέχρι το απόγευμα της 29ης Μαΐου, που τίθενται σε ισχύ οι νέοι δείκτες. Ο πήχης για το ΧΑ τοποθετείται χαμηλά καθώς οι αλλαγές στους δείκτες MSCI αναμένεται να προκαλέσουν εκτεταμένες εκροές.

- Ταυτόχρονα στις αγορές αρχίζει να κυριαρχεί η άποψη πως Ιούλιο-Αύγουστο θα δούμε τον «πάτο» των εταιρικών κερδών, καθώς περίπου τότε θα βγαίνουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου  που κορυφώθηκαν οι επιπτώσεις του lockdown. Οπότε η επόμενη περίοδος εκτιμάται πως δεν θα είναι και η καλύτερη για τη συναλλακτική δραστηριότητα του ΧΑ.

- Δεδομένων των συνθηκών το επενδυτικό ενδιαφέρον -εκτιμούν οι χρηματιστές-  θα στραφεί σε μεμονωμένες μετοχές εταιρειών που έχουν τα κατάλληλα θεμελιώδη ή εμπλέκονται σε συγκεκριμένες δουλειές.

- Δρομολογείται η ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ μετά και τη σχετική ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Η σκυτάλη έχει περάσει τώρα στο Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ το οποίο με τη σειρά του θα δηλώσει ότι αποδέχεται την κυβερνητική πρόταση. Ακολούθως η δικαιοδοσία περνάει στο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα πρέπει να επικυρώσει, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η έγκριση από τη Βουλή και τέλος η δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ.

- Το ερώτημα είναι τι πρόκειται να αλλάξει για το τραπεζικό σύστημα με την ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα; Στο πηδάλιο της ΤτΕ είναι ένα πρόσωπο που γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα και τις αδυναμίες των ελληνικών τραπεζών και ταυτόχρονα έχει απαλλαγεί από τις όποιες αβεβαιότητες που δημιουργεί η ολοκλήρωση μιας θητείας. Οπότε μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει απαντηθεί το ερώτημα.

- Στο τέλος του μήνα πάντως, η ΤτΕ σχεδιάζει να παρουσιάσει την πρόταση της για δημιουργία bad bank που βασίζεται στα κεφάλαια του DTC.

- Τους εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους της νέας πιστωτικής γραμμής του ESM εκθειάζει η Citigroup σε σχετικό της σημείωμα όπου επισημαίνει ότι  η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερο από τη χρήση της. Εικόνες από το μέλλον;

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα