ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

BioNtech: Θα χρειαστεί πιθανώς και τρίτη δόση του εμβολίου

BioNtech: Θα χρειαστεί πιθανώς και τρίτη δόση του εμβολίου
Shutterstock

Η επικεφαλής ιατρική αξιωματούχος της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech ότι πιθανώς θα χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου, καθώς η προστασία κατά του ιού εξαφανίζεται, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα προηγούμενα σχόλια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά.

Μιλώντας στο CNBC, η Δρ. Οζλέμ Τουρετζί, συνιδρύτρια της BioNTech, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο με την Pfizer, είπε ότι αναμένει επίσης ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού σε ετήσια βάση, όπως για την εποχιακή γρίπη. Αυτό συμβαίνει επειδή, είπε, οι επιστήμονες αναμένουν ότι η ανοσία που προκαλείται από εμβόλια έναντι του ιού θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Τα σχόλια της Τουρετζί έρχονται αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπέρτ Μπουρλά δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου ότι οι άνθρωποι θα χρειαστούν πιθανώς μια ενισχυτική δόση, ή τρίτη δόση, του εμβολίου Covid-19 εντός 12 μηνών από την πλήρη εμβολιασμό. Είπε επίσης ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να χρειάζονται επιπλέον εμβολιασμούς κάθε χρόνο.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό», δήλωσε στο CNBC ο Μπουρλά, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων.

Η Pfizer ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σύμφωνα με νεότερα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές της, το εμβόλιό της είναι πολύ αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Τα δεδομένα ήταν βασισμένα σε μελέτη που συμμετείχαν πάνω από 12.000 εμβολιασμένα άτομα, ενώ σημειώνεται πως απαιτούνται περαιτέρω δεδομένα για να εξεταστεί αν η προστασία διαρκεί μετά τους έξι μήνες.

Σημειώνεται πως τον Φεβρουάριο, οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι κάνουν δοκιμές με τρίτη δόση του εμβολίου τους για να κατανοήσουν καλύτερα την ανοσολογική απόκριση έναντι των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού.