Big Brother: Αποσύρονται χορηγίες μετά τα χυδαία σχόλια παίκτη

Big Brother: Αποσύρονται χορηγίες μετά τα χυδαία σχόλια παίκτη

Στην ακύρωση των χορηγιών τους προς την παραγωγή του reality show έχουν ήδη προχωρήσει αρκετές επιχειρήσεις, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στα σχόλια ενός εκ των συμμετεχόντων του παιχνιδιού, ο οποίος σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter ακούγεται να κάνει άκρως σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες, ενώ στο πρώτο επεισόδιο του Big Brother, μπροστά στις κάμερες, είχε επίσης επιδοθεί σε ομοφοβικά σχόλια.

Πιο αναλυτικά, με ανάρτησή της στο Facebook, η εταιρεία Rigas Furniture, ανακοίνωσε την, «χωρίς δεύτερη σκέψη απόσυρση της χορηγία της από το Big Brother».

«Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται όλες οι επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού η μικρή μας χορηγία για τη διαφήμιση στους τίτλους τέλους του reality θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι θετικό. Όμως, μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ανεξαρτήτως του κόστους δεν μπορεί να πράξει αλλιώς, πόσο μάλλον όταν το management της είναι "γυναικοκρατούμενο". Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς...

Δημοσιεύτηκε από Rigas Furniture στις Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020

Παρόμοια στάση υιοθέτησε και η Candia Strom, που βρισκόταν και εκείνη μεταξύ των χορηγών του reality show.

«Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας αποχωρεί από την χορηγία της, με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Καταδικάζουμε αντίστοιχες απόψεις και συμπεριφορές οι οποίες δε μας πρεσβεύουν», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση της επιχείρησης.

Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας...

Δημοσιεύτηκε από Candia στις Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020

Υπενθυμίζεται, πως τα σχόλια του συμμετέχοντα προκάλεσαν, το βράδυ της Κυριακής, την παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος ζήτησε τη διερεύνηση του περιστατικού από το ΕΣΡ αλλά και την άμεση αντίδραση του ΣΚΑΙ.

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτυ, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ. Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του» έγραψε στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.