Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον βγήκε απόψε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου είχε εισαχθεί τη Δευτέρα το βράδυ, όπως μετέδωσε το Reuters σημειώνοντας ότι σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, ο Τζόνσον έχει εξαιρετικά καλή διάθεση και έχει μεταφερθεί σε θάλαμο.

Οι γιατροί θα τον παρακολουθούν στενά σε αυτήν την πρώτη φάση της ανάρρωσής του, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

«Εξαιρετικά νέα. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μόλις βγήκε από την εντατική. Γίνε καλά Μπόρις!!» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter μόλις πληροφορήθηκες την αποδιασωλήνωσή του βρετανού πρωθυπουργού και τη μεταφορά τους εκτός ΜΕΘ.

Στον ίδιο τόνο τα ευχάριστα νέα αναπαρήγαγε με ανάρτησή του στο Twitter και ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ λέγοντας:«Τόσο καλά νέα που ο πρωθυπουργός βγαίνει από την εντατική και βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης. Το NHS είναι εδώ για όλους μας και ξέρω πως οι εκπληκτικοί εργαζόμενοι του προσέφεραν την ξακουστή παγκόσμιας κλάσης φροντίδα».

Νωρίτερα εκπρόσωπος του Μπ. Τζόνσον είχε αναφέρει πως εξακολουθεί να βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού μετά και το τρίτο βράδυ του στην Εντατική. 

«Είχε μία καλή νύχτα και συνεχίζει να βελτιώνεται στην εντατική του νοσοκομείου St Tomas. Είναι σε καλή διάθεση» είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι ο Μπ. Τζόνσον είναι σε θέση να επικοινωνήσει με την Ντάουνινγκ Στριτ εάν χρειαστεί.

Ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου για τον κορονοϊό ότι ο κ. Τζόνσον ήταν «καθισμένος στο κρεβάτι» και «αλληλεπιδρούσε θετικά» με τους γιατρούς. Ο Τομπίας Ελγουντ στέλεχος των Συντηρητικών δήλωσε στο Sky News νωρίτερα ότι ο πρωθυπουργός είναι «διανοητικά ικανός να λαμβάνει αποφάσεις» και παραμένει «προσιτός» στην ομάδα του.

Με φόντο τα παραπάνω, αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή Cobra, υπό το συντονισμό του υπουργού Εξωτερικών και εκτελών χρέη πρωθυπουργού Ντομινίκ Ράαμπ για να διερευνήσει την πιθανότητα επανεξέτασης των μέτρων κοινωνικής απόστασης. Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ άφησε να εννοηθεί ότι το καθολικό lockdown αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς παραμένει ο στόχος της μείωσης του ποσοστού μετάδοσης του κορονοϊού που φαίνεται να επιτυγχάνεται από την εφαρμογή των μέτρων. 

Φωτογραφία: ΑP