Βέλγιο: Ο μικρότερος αριθμός εισαγωγών σε νοσοκομεία από την έναρξη του lockdown σήμερα

Βέλγιο: Ο μικρότερος αριθμός εισαγωγών σε νοσοκομεία από την έναρξη του lockdown σήμερα

Τα βελγικά νοσοκομεία κατέγραψαν τον μικρότερο αριθμό εισαγωγών ασθενών με COVID-19 αφότου ξεκίνησε το lockdown, πριν από σχεδόν επτά εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, μία εβδομάδα προτού η χώρα αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς.

Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ένας αριθμός-κλειδί που παρακολουθεί την εξέλιξη της ασθένειας, έπεσε σε 127 χθες, Κυριακή, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Μαρτίου.

Οι ημερήσιες εισαγωγές έφθασαν στην κορύφωσή τους ξεπερνώντας τις 600 στα τέλη Μαρτίου και κυμαίνονταν γύρω στις 200 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της COVID-19 μειώθηκε επίσης σε χαμηλό ενός μήνα, στα 553, αν και αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας δήλωσαν πως η μείωση μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο Σαββατοκύριακο.

Η χώρα των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων έκλεισε τα εστιατόρια, τις καφετέριες, τα γυμναστήρια και τα σχολεία από τις 14 Μαρτίου και στη συνέχεια έκλεισε και όλα τα καταστήματα που δεν προσφέρουν φαγητό από τις 18 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση έδωσε την Παρασκευή ένα περίγραμμα των σχεδίων της για σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών από τις 4 Μαΐου, με μια σειρά φάσεων για περαιτέρω χαλάρωση στη διάρκεια του μήνα.

Ο εκπρόσωπος της βελγικής ομάδας εργασίας, ιολόγος Στίβεν Βαν Γκουχτ, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι το κοινό πρέπει να μείνει στο σπίτι όσο περισσότερο γίνεται προκειμένου να εμποδίσει την κυκλοφορία του ιού.

«Τώρα που αυτό είναι σχεδόν υπό έλεγχο, τα μέτρα μπορούν να καταργηθούν βαθμιαία», είπε και πρόσθεσε πως μέτρα όπως η κοινωνική απόσταση και η χρήση μασκών θα πρέπει να παραμείνουν για τις ερχόμενες εβδομάδες.

Το Βέλγιο έχει καταγράψει 46.687 κρούσματα COVID-19 και 7.207 θανάτους, που το καθιστούν μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη θνητότητα στον κόσμο. Ωστόσο, αντίθετα απ' ό,τι συμβαίνει με τις περισσότερες χώρες, τα στοιχεία στο Βέλγιο συμπεριλαμβάνουν τους θανάτους σε κέντρα φροντίδας. Αυτοί αντιπροσωπεύουν τους περισσότερους από τους μισούς συνολικούς θανάτους και για το 89% από αυτούς η COVID-19 θεωρείται πιθανή και όχι επιβεβαιωμένη αιτία θανάτου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ