7ος χρόνος, ημέρα 2100η
Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Βατόπουλος: Ο κόσμος να πειστεί για την ασφάλεια του εμβολίου

Βατόπουλος: Ο κόσμος να πειστεί για την ασφάλεια του εμβολίου
Eurokinissi

Την ανάγκη να πειστούν οι πολίτες που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να το πράξουν τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης.

«Η εξέλιξη της επιδημίας εξαρτάται από τη συμπεριφορά της κοινωνίας, το πόσο γρήγορα θα γίνει ο εμβολιασμός και την τήρηση των μέτρων. Δεν είναι μοιραίο να έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά δεν είναι και κάτι που μπορούμε να αποκλείσουμε», υπογράμμισε.

Για τους εμβολιασμούς δήλωσε ότι «πολλές φορές η μεγάλη πίεση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Υπάρχει υποχρεωτικότητα σε πολλά πράγματα στη ζωή μας. Παγκοσμίως έγιναν εκατομμύρια εμβολιασμοί χωρίς σοβαρές παρενέργειες».

«Ο κόσμος πρέπει να πειστεί για την ασφάλεια του εμβολίου και την ηθική υποχρέωση που έχουμε ως κοινωνία να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο. Δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα όπως τέθηκε ως ζήτημα. Είναι μια συζήτηση που έφυγε από τον στόχο. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος. Εφόσον σου ανατίθεται να περιποιηθείς έναν ηλικιωμένο ευάλωτο, οφείλεις να είσαι εμβολιασμένος», επισήμανε.

Τέλος, σημείωσε ότι το εμβόλιο προστατεύει από την βαριά νόσηση και τον θάνατο, ενώ σχετικά με το αν και πότε θα γίνει τρίτη δόση εμβολίου σχολίασε ότι αυτή μπορεί να συμβεί μετά τον Σεπτέμβριο.