8ος χρόνος, ημέρα 2393η
Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Βασιλακόπουλος: Να μην καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Βασιλακόπουλος: Να μην καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού
φωτογραφία αρχείου

Την αντίθεση του με την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», μετά τις δηλώσεις του καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, πως ίσως μέχρι το Πάσχα να έχει καταργηθεί το Green Pass.

«Εγώ θα διαφωνούσα με την προσέγγιση του κ. Μαγιορκίνη. Μου θυμίζει περισσότερο ότι πλησιάζουν εκλογές αν γίνει κάτι τέτοιο, οπότε δεν πρέπει να ναι κανείς δυσαρεστημένος στη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος. Πρόσθεσε ότι η άποψή του δε στηρίζεται σε ιδεοληψία αλλά στο ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες να μεταδώσει κάποιος εμβολιασμένος.

Ειδικότερα ο καθηγητής ανέφερε ότι ακόμα και με τη μετάλλαξη Όμικρον, οι πιθανότητες κάποιος να έχει τον ιό και να τον μεταδώσει είναι διπλάσιες αν είναι ανεμβολίαστος και συνεπώς «δεν είναι ιδιαίτερα σωστό» να είναι όλα για όλους ελεύθερα. Επανέλαβε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει για λόγους πολιτικής επιλογής «και όχι γιατί υγειονομικά είναι το σωστό».

Υπενθυμίζεται ότι ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην ΕΡΤ, είχε δηλώσει πως «ίσως και τη Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green Pass. Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δε συντρέχει λόγος χρήσης του. Βέβαια, επρόκειτο για κάτι που μπορεί αργότερα με νέα ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών, να αλλάξει και να επανέλθει».