Βαρυμπόμπη: Ο πρώτος απολογισμός της καταστροφής - Σοβαρές ζημιές σε 76 σπίτια, στάχτη 12.500 στρέμματα

Βαρυμπόμπη: Ο πρώτος απολογισμός της καταστροφής - Σοβαρές ζημιές σε 76 σπίτια, στάχτη 12.500 στρέμματα

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στη διάρκεια της οποίας τόνισε ότι απόλυτη προτεραιότητα των αρμόδιων υπηρεσιών αποτελεί η ανθρώπινη ζωή. O N. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για σοβαρές ζημιές σε 76 σπίτια από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη ενώ η πρώτη εκτίμηση για την καμένη έκταση ανέρχεται σε 12.500 στρέμματα. 

Όπως δήλωσε, από χθες το βράδυ σημειώθηκαν 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα ενώ συγκεκριμένα για την κατάσταση στη Βαρυμπόμπη ανέφερε ότι βελτιώθηκε σημαντικά αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται και οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν. 
Συγκεκριμένα, από τα 4 ενεργά μέτωπα το βράδυ, το ξημέρωμα υπήρχε μόλις ένα ενεργό, όπως σημείωσε.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ευελπιστούν ότι η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή θα είναι οριοθετημένη εντός της ημέρας, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις χωρίς, όμως, σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση 12,5 χιλιάδες στρέμματα στη Βαρυμπόμπη έχουν καεί, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 μερικές, ενώ 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές.

Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς. Όπως ανέφερε πραγματοποιήθηκαν απομακρύνσεις δεκάδων πολιτών και οργανωμένες εκκενώσεις ενώ γνωστοποίησε πως η χώρα κατέθεσε αίτημα προς το πρόγραμμα rescEU της ΕΕ.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι και τις επόμενες ημέρες ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλες καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ακραίες.