ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Β. Κοντοζαμάνης: Η μείωση κρουσμάτων δεν σημαίνει ότι τελειώνει το lockdown

Β. Κοντοζαμάνης: Η μείωση κρουσμάτων δεν σημαίνει ότι τελειώνει το lockdown
Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο υφυπουργός Υγείας
Eurokinissi

Το μήνυμα ότι η μείωση που καταγράφεται στα κρούσματα κορονοϊού δεν οδηγεί αυτόματα σε άρση του lockdown έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία και να τα ενισχύσει ακόμα περισσότερο, καθώς, τα κρούσματα μπορεί να φαίνονται λιγότερα, η κατάσταση όμως παραμένει επιβαρυμένη.

Όπως αναφέρει το Voria..gr, ο υφυπουργός Υγείας, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε σήμερα, ανέφερε για τις επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και η νομοθεσία μας δίνει όλα τα όπλα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και το χειρότερο σενάριο».

Το ίδιο είπε και για τις αεροδιακομιδές, τονίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς την απαραίτητη φροντίδα υγείας».
 
Όσον αφορά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς lockdown μια εβδομάδα νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι μειώνονται τα κρούσματα, αλλά οι εισαγωγές παραμένουν.

«Υπάρχουν εισαγωγές στα νοσοκομεία σε χαμηλότερο βαθμό πριν από τη λήψη των περιοριστικών μέτρων που φαίνεται ότι δουλεύουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώνει το lockdown ή ότι χαλαρώνουμε ή ότι δεν έχουμε δρόμο ακόμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, προκειμένου να βοηθήσουν το υγειονομικό προσωπικό, που, όπως είπε, έχει υπερβάλει εαυτόν και τόνισε πως «το σύστημα υγείας έχει αντέξει και θα παραμείνει όρθιο».

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Υγείας είχε διαδοχικές συναντήσεις με υγειονομικούς φορείς κατά τις οποίες ενημερώθηκε εκτενώς για την κατάσταση στις δομές υγείας και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.