Β. Κοντοζαμάνης: Έως τον Ιούνιο θα έχει εμβολιασθεί το 70% των πολιτών

Β. Κοντοζαμάνης: Έως τον Ιούνιο θα έχει εμβολιασθεί το 70% των πολιτών

Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωρά σύμφωνα με το προγραμματισμό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος ανέφερε ότι σήμερα οι εμβολιασθέντες θα ξεπεράσουν τις 50.000 και στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα έχει εμβολιασθεί άνω από το 70%, ποσοστό που θα εξασφαλίσει και την ανοσία. Οι δόσεις είναι περισσότερες από τον πληθυσμό και ως εκ τούτου θα υπάρχουν τα απαιτούμενα εμβόλια.

«Στην Ελλάδα θα έχουμε όλα τα εμβόλια τα οποία έχει συμφωνήσει η ΕΕ να έχουν τα κράτη-μέλη. Όποιο εμβόλιο έρχεται στην Ελλάδα ταυτόχρονα είναι διαθέσιμο και σε άλλες χώρες και βέβαια οι ποσότητες είναι αναλογικές του πληθυσμού», ανέφερε ο  αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα μείνει κανένας πολίτης που χρειάζεται το εμβόλιο, χωρίς αυτό. Οι δομές του κράτους όλες είναι προσανατολισμένες στο πρότζεκτ του εμβολιασμού προκειμένου να εμβολιασθεί το σύνολο του πληθυσμού.

Ο κ. Κοντοζαμάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι «το σύστημα υγείας είναι σε καλή κατάσταση, άντεξε στην πίεση και προετοιμάζεται για πιθανή δυσμενή εξέλιξη της πανδημίας. Ενισχύσαμε το σύστημα σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικούς πόρους, συνεχίζουμε να το κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση δεν εφησυχάζουμε γιατί μπορεί να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας. Τις επόμενες μέρες ανοίγουν νέες κλίνες ΜΕΘ σε πολλά νοσοκομεία, υπάρχει ήδη προσωπικό που έχει προσληφθεί για τις μονάδες αυτές, αλλά θα αναπτύξουμε και άλλες μονάδες στην κατεύθυνση ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας, που χρειάζεται μόνιμες λύσεις».