ΓΔ: 888,64 -6,06 (-0,68 %)

Τζίρος: 23,70 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 888,64 -6,06 (-0,68 %)

Τζίρος: 23,70 εκατ. €   RT

Β. Κοντοζαμάνης: Είμαστε σε πόλεμο, ετοιμαζόμαστε ακόμη και για το χειρότερο σενάριο

Β. Κοντοζαμάνης: Είμαστε σε πόλεμο, ετοιμαζόμαστε ακόμη και για το χειρότερο σενάριο
O υφυπουργός Υγείας
Eurokinissi

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο» και «προετοιμαζόμαστε ακόμη και για το χειρότερο δυνατό σενάριο», αν αυτό χρειαστεί, τόνισε ο Β. Κοντοζαμάνης επισημαίνοντας πως το πότε θα λήξει το lockdown θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών,

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε ότι διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, ενώ αναφερόμενος στις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπογράμμισε ότι από τον Ιούλιο αναπτύχθηκαν 310 νέες ΜΕΘ, ενώ η κυβέρνηση έχει προχωρήσει και σε χιλιάδες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.

Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, είπε ότι τον τελευταίο μήνα προστέθηκαν 155 ΜΕΘ στο σύστημα, με τις 73 από αυτές το τελευταίο δεκαήμερο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κοντοζαμάνης διαφώνησε με τις απόψεις κάποιων ειδικών που θεωρούν ότι συνάνθρωποί μας θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν είχαμε προετοιμαστεί εγκαίρως και ότι υπήρξαν προειδοποιήσεις για το δεύτερο κύμα της πανδημίας που η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε για τη λήψη μέτρων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ναι μεν υπάρχει ραγδαία αύξηση των θανάτων από τον κορονοϊό το τελευταίο διάστημα, αλλά είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη. «Τα έχουμε καταφέρει καλά», δήλωσε.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι «δεν είναι ώρα για συνδικαλισμό» και προειδοποίησε ότι «αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε και στην επίταξη γιατρών».