Β. Κικίλιας: «Σας καλώ όλους να δώσουμε τη μάχη» με τον εμβολιασμό

Β. Κικίλιας: «Σας καλώ όλους να δώσουμε τη μάχη» με τον εμβολιασμό

«Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας , να συστρατευτούμε σε αυτή τη μάχη και σε αυτό το πρωτόγνωρο και σύνθετο εγχείρημα του εμβολιασμού που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη, ελπίζω όλα τα κόμματα να συναισθανθούν την ευθύνη τους».

Ενωτικός, συγκινημένος και σε ήπιους τόνους κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους Έλληνες πολίτες να ενώσουν τη δυνάμεις τους ώστε να πετύχει η εκστρατεία του εμβολιασμού που όπως είπε δεν είναι απλή υπόθεση, ώστε «να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Δεσμεύτηκε ενώπιον του Κοινοβουλευτικού Σώματος αλλά και των πολιτών ότι θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση και απόλυτη διαφάνεια σχετικά με τη διαδικασία του εμβολιασμού ενώ δημοσίως θα συζητούνται οποιαδήποτε προβλήματα η αστοχίες τυχόν υπάρξουν.

Ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της εκστρατείας από το προσωπικό του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης, ενώ διαβεβαίωσε ότι πέρα από την αύξηση των δαπανών για την υγεία μέσω του προϋπολογισμού - 4,6 δις έναντι των 3,8 δις την περσινή χρονιά - οποιαδήποτε έκτακτη επιχορήγηση χρειαστεί θα δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Τόνισε την ιστορική σημασία συνειδητοποίησης του εμβολιασμού και της προστασίας τη ανθρώπινης υγείας.

Εν συντομία αναφέρθηκε στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ στις 1307, στην εξάλειψη αναμονής ασθενών στις ΜΕΘ και για άλλα προβλήματα υγείας και πριν την πανδημία, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο φαινόμενο ως το πιο ντροπιαστικό της μεταπολίτευσης, τις 7.000 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, τις 4.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, με πρόβλεψη εντός του φετινού προϋπολογισμού για επιπλέον προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Επιπροσθέτως έκανε λόγο για την αποτελεσματικότητα μίας καινοτομίας πρωτοβουλίας που υλοποιήθηκε μέσω των 500 κινητών μονάδων υγείας με χιλιάδες δράσεις ,ελέγχους και παροχή βοήθειας σε συμπολίτες μας που δεν είχαν τη δυνατότητα μετακίνησης ,όπως και στην απόφαση του υπουργείου υγείας να μειώσει τη συμμετοχή ασθενών σε αρκετά φάρμακα, ελαφρύνοντας έτσι τη φορολογική τους δαπάνη.